Regija
PLAVA LAGUNA

Djeca iz SOS sela Ladimirevci na ljetovanju u Umagu
Objavljeno 29. lipnja, 2022.
UMAG/LADIMIREVCI - Nastavljajući dugogodišnju dobru suradnju turističkih destinacija i SOS Dječjeg sela, ovoga je mjeseca u Umagu omogućeno ljetovanje za dvanaestero djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, uz svoje SOS mame i tetu. Plava laguna time je nastavila lijepu priču s SOS Dječjim selom Ladimirevci te omogućila djeci da uživaju u čarima pravog ljetovanja, u naselju Polynesia u Umagu.



”Plava laguna još je krajem prošle godine ponudila smještaj za SOS obitelji s obzirom na to da smo svjesni da ovako malenim doprinosom možemo nekome uljepšati djetinjstvo. Drago nam je da su djeca iz Ladimirevaca kod nas, neka i drugi put, te vjerujemo da će kući ponijeti lijepe uspomene iz našeg Umaga. A suradnju s SOS Dječjim selom svakako ćemo nastaviti i dalje kroz različite aktivnosti”, naglašavaju iz Plave lagune uživajući u sretnim dječjim licima kojima je boravak na moru itekako godio.



”Veseliji i ‘morskiji’ početak školskih praznika nismo mogli zamisliti. Naši maleni plivači i njihove SOS mame i tete proveli su predivno vrijeme u Umagu. Velika hvala našim prijateljima iz Plave lagune”, rekao je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, nakon Lekenika drugog SOS Dječjeg sela u Hrvatskoj, koje se tijekom proteklih četvrt stoljeća odlično stopilo s valpovačkim prigradskim naseljem Ladimirevcima, čiji su ga mještani srdačno prihvatili. Ista dobrodošlica ogleda se i kroz razne zajedničke aktivnosti u sklopu kojih se Ladimirevci nastoje učiniti lijepim i ugodnim mjestom za življenje. Danas u 16 SOS kuća odrasta osamdesetero djece, koja čine zajednicu u sigurnoj i brižnoj sredini koju zovemo Dječje selo.



Osim omogućavanja ljetovanja djeci iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Plava laguna će i ove godine sudjelovati u nizu humanitarnih akcija za smještaj djece i njihovih obitelji u suradnji s udrugama civilnog društva, najavljeno je. L.A.
12

djece ljetovalo je na moru zahvaljujući Plavoj laguni

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike