Mozaik
U SUBOTU, 2. SRPNJA, U 21 SAT, NA TRGU VATROSLAVA LISINSKOG

Počinje Osječko ljeto kulture
Objavljeno 29. lipnja, 2022.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture održat će se u subotu, 2. srpnja, s početkom u 21 sat, na Trgu Vatroslava Lisinskog. Otvoren za sve naše građane i posjetitelje, bit će to spektakularni početak omiljene osječke ljetne manifestacije. U trajanju od dva ljetna mjeseca, kroz čitav srpanj i kolovoz, građanima, turistima, svim namjernim i slučajnim prolaznicima, Osječko ljeto kulture ponudit će raznovrsne besplatne kazališne, koncertne, književne, likovne, filmske i dječje programe, aktivirati neke nove, a dobro poznate prekrasne gradske lokacije te učiniti Osijek mjestom društvenih i kulturnih susreta tijekom čitavog ljeta.



Trg Vatroslava Lisinskog u subotu, 2. srpnja, bit će obojen bojama grada, ljeta i kulture. Na jednu noć postat će Festival svjetla, i u svojih 360 stupnjeva - svjetlosna i scenska kulisa plesnim i glazbenim točkama koje će se izmjenjivati u neprekinutom nizu i pokazati čitav spektar kulture. Kako zvuči i izgleda kad se na pozornici spoji suvremeni balet grada prijatelja Pforzheima na glazbu Brahmsa, ali i Eltona Johna, ili kad Tamburaški orkestar izvede slavni Šostakovičev valcer, ili kad folklorno društvo zapleše tradicionalno slavonsko kolo uz ritmove svjetski poznate osječke DJ-ice Insolate, saznat ćete u subotu. Tradicija Osječkog ljeta kulture duga 22 godine, u 2022. godini, poput najfinijeg slavonskog veza utkat će elemente tradicionalnog i modernog, klasične i suvremene kulture te se pozivaju svi da počevši od subote, svoje ljetno osvježenje potraže u vrhunskim besplatnim kulturnim programima i uživate u toplim i ugodnim osječkim ljetnim večerima na otvorenom.



Nakon otvorenja u subotu, već u nedjelju, 3. srpnja, u 21 sat, na platou ispred Kulturnog centra Osijek koncert će održati francuski bend Ernest. U ponedjeljak, 4. srpnja, u 21 sat, u Dvorištu HAZU-a u osječkoj Tvrđi očekuje vas koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta. Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, četiri majstora gitare, s hrvatskih i svjetskih pozornica stižu ravno u Osijek predstaviti svu raskoš ovog instrumenta u vrhunskoj izvedbi. Dana 4. srpnja, u 21 sat, na krovnoj terasi KC-a Osijek održat će se i projekcija filma "Baci se na pod", uz razgovor s autorskim timom filma, redateljicom Ninom Violić i Filipom Šovagovićem, koji "potpisuje" glazbu u filmu. Ulaz na sva događanja u sklopu Osječkog ljeta kulture slobodan je. J.Kn.

Najčitanije iz rubrike