Kultura
OSJEČKI HNK PRIPREMA PRAVU GLAZBENU POSLASTICU

Sutra "Simfo-rock koncert 2"
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
U proširenoj verziji osječka publika moći će uživati u srijedu, 29. lipnja
Osječko Hrvatsko narodno kazalište već tradicionalno priprema pravu glazbenu poslasticu u okviru svog programskog brenda "Lipanjska operna noć". Slijedom izuzetno dobro primljenog prvog "Simfo-rock koncerta", koji je premijeru imao u ožujku 2020., orkestar Opere HNK-a u Osijeku i bend Echoes, potpomognuti vokalnim kvartetom i solistima, spremni su za izvedbu njegove proširene verzije u kojoj će osječka publika moći uživati u srijedu, 29. lipnja, s početkom u 21 sat, a vinkovačka dan poslije (Pješačka zona, 20.30), najavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare intendantica Dražena Vrselja.

- Obično se kaže da drugi dijelovi ne mogu biti bolji od prvih, međutim, "Simfo-rock koncert 2" bit će iznimka. Doista smo proširili program, naš je orkestar pojačan s novim instrumentima, imamo više naših solista, a napravit ćemo i dodatni light show. Dakle, očekujemo jedan odličan koncert gdje će se ljudi, sigurna sam, jako dobro zabaviti u kazalištu - kazala je intendantica Vrselja.

Pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca, uz orkestar Opere HNK-a u Osijeku i grupu Echoes, nastupit će Vesna Baljak, Gordana Kalmar, Ivana Medić, Mia Reba, Sanja Toth, Robert Adamček, Karlo Cvetković, Mario Huj, Karlo Miličević, Davor Solanović i Benjamin Lamza na saksofonu. Osim u simfonijski uobličenim svevremenskim pjesama legendarnih rock-sastava kakvi su Led Zeppelin, The Beatles, Queen ili Deep Purple, ljubitelji glazbe imat će priliku uživati u disco-uspješnicama "Hot Stuff" Donne Summer i "I Will Survive" Glorije Gaynor, ali i u naslovnoj skladbi filma iz serijala o Jamesu Bondu "Skyfall", te poznatoj temi "A Whole New World" iz Disneyjeva animiranog ostvarenja "Aladdin". Aranžmane potpisuje Fedor Vrtačnik, koncertni je majstor Igor Šimonji, korepetitor Igor Valeri, a inspicijentica Irena Budak.

- Imamo više skladbi u odnosu prema prvoj verziji koncerta, njih ukupno 18, a program, koji će ovaj put biti izveden iz dva dijela, obogatili smo i stilski, s disco-hitovima i fimskom glazbom. Novost su i pjesma "Feeling Good" te dvije završne točke, hit grupe Toto "Africa" i "Heal the World" Michaela Jacksona koju smo koncipirali jer smatramo da odašilje vrlo prikladnu poruku u ovim vremenima i svijetu u kakvom živimo. Ostavili smo iz prošlog programa ono što smo smatrali najboljim, dopunili ga nečime što smatramo veoma vrijednim, tako da će cijela priča biti u svakom slučaju raznovrsnija, a nadam se i još zanimljivija - rekao je maestro Tutavac.

Cijene ulaznica za "Simfo-rock koncert 2", ovisno o kategoriji mjesta, iznose 50, 60 i 70 kuna, a s obzirom na najavljene vrućine, iz osječkog HNK-a poručuju zainteresiranima da ne budu opterećeni dress codeom. Dodajmo i kako su na konferenciji za novinare najavljene predbilježbe za pretplatnički ciklus "K-HNK", koji će obuhvatiti sedam predstava iz drugih nacionalnih kazališnih kuća, a o čemu ćemo vas opširnije izvijestiti uskoro.
Danijel Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente