Osijek
STIGLI IZ ČAK 11 EUROPSKIH DRŽAVA

21. Moto susreti okupili
više od 460 motorista
Objavljeno 26. lipnja, 2022.

Motosusreti, u organizaciji Moto kluba Osijek, u svom 21. izdanju privukli su u naš grad mnoštvo motorista iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom vikenda na lijevoj obali Drave, kod katakombi, okupilo ih se više od 460 iz 11 europskih država, kako bi uživali u brojnim sadržajima, ali i pobliže upoznali osječko i slavonsko podneblje koje nudi bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu.

Sve je krenulo u petak tradicionalnom fišijadom koje prošle godine nije bilo. Vjerojatno i zbog toga, ove se godine fiš kuhao u čak 48 kotlića, a posebno je zabavan bio izbor najgoreg fiša, kako nam je u subotnjem razgovoru otkrio predsjednik Moto kluba Osijek Zdravko Bošnjak, koji nije krio zadovoljstvo fantastičnim odazivom kolega


- Birali smo tri najbolja, ali i tri najgora fiša. Tu uvijek bude dobra šega, stoga smo sretni da nam se fišijada vratila nakon što je proše godine nismo imali - rekao je Bošnjak.


 

U petak su kod katakombi, nakon fišijade i svečanog otvorenja, odličnu svirku, kojoj je prema procjeni organizatora nazočilo oko 4500 ljudi, održali Fair Play i Brkovi, a subota je bila još sadržajnija. Nakon Pivskog doručka u Osječkoj pivovari, u 17 sati krenuo je dugačak defile od katakombi kroz središte grada do Osječke pivnice u Tvrđi, gdje su se motoristi okrijepili grahom. Za svirku su toga dana bili zaduženi Border i Vrane, a posebno je dojmljivo bilo u ponoć, kada je u čarobnom ambijentu intonirana himna Republike Hrvatske.


- U ponoć smo ugasili sva svjetla i upalili baklje. Bio je to predivan događaj u spomen na osječke branitelje, nakon čega je uslijedio i tradicionalni vatromet - rekao je predsjednik najvećeg motokluba u jugoistočnoj Europi, na čiji su skup neki potegli i iz udaljenih euroskih krajeva.
I. Alilović

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana