Sport
PRIJELAZNI ROK U GRADSKOM VRTU

Adrian Leon Barišić
u središtu pozornosti
Objavljeno 26. lipnja, 2022.
Kada je u pitanju prijelazni rok, u redovima osječkog kluba još uvijek vlada svojevrsno zatišje. Istina, trener Nenad Bjelica i njegovi suradnici spremili su određena rješenja u slučaju ako bi redove bijelo-plavih napustio neki od stožernih igrača, ali zasad takvih naznaka nema. Ipak, stalno se pojavljuju glasne vezane uz neke igrače. Sada se u fokusu našao mladi stoper bijelo-plavih Adrian Leon Barišić, koji je, prema talijanskim medijima, na meti nekolicine talijanski prvoligaša. Spominju se Fiorentina, Monza, Salernitana, Empoli i Sampdoria. No u ovom trenutku jedina službena ponuda je ona od Frosinonea, kluba koji igra u Serie B gdje je Barišić prošle sezone bio na posudbi.



- Iskazali su želju da im se Leon ponovno pridruži. Opcije su posudba i transfer. Ako su spremni platiti odštetu, odmah možemo pregovarati, a ako ga žele na posudbu, onda će morati pričekati do pred kraj ljetnog prijelaznog roka kako bismo mi vidjeli u kojoj ćemo mjeri računati na njega – rekao je Bjelica.



Inače, Barišić je tijekom posudbe u Frosinoneu imao opciju otkupa vrijednu 2,5 milijuna eura, pa se može pretpostaviti kako je to početna cijena ispod koje Osijek ne bi išao u eventualnim novim pregovorima oko njegova transfera. Inače, Barišić se još uvijek oporavlja od ozljede zgloba, pa je u Sv. Martinu u prvom tjednu radio odvojeno od momčadi.



Ostalih priča o transferima gotovo da i nema. Zna se tko su igrači koje bi Osijek bio spreman pustiti ako stigne prava ponuda. No takvih u ovom trenutku nema, pa je nepotrebno uporno ponavljati istu priču. Jedno je sigurno - Osijek nema namjeru nijednog od tih stožernih igrača transferirati ispod cijene koju smatra realnom. Uostalom, prijelazni rok traje još duže od dva mjeseca, pa nema razloga za nestrpljenje. Ono što je najvažnije, Bjelica ima formiranu momčad za koju smatra kako je spremna odgovoriti na sve rezultatske izazove koje nosi nova sezona. D.Keler
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike