Sport
ŠESTI MEMORIJAL U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Osječko-sarajevski sastav ispred svih
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Krajem lipnja u gradu na Dravi na razne se načine obilježava Dan branitelja grada Osijeka i Dan dragovoljaca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije. U sportskom dijelu programa nezaobilazan je turnir u sjedećoj odbojci, Crveni fićo ‘91 – Memorijal "Branko Perković", koji je stigao do svog šestog izdanja (pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH otvorio ga je Stipe Rimac). Nakon njega, manje-više, sve je i dalje jednako, a to znači da je domaćin ŠIOK HVIDR-a Osijek (turnir pomogle i sportske zajednice Grada i OBŽ-a), pojačan s nekoliko igrača iz Sarajeva, i dalje nedostižan na parketu iako je konkurencija opet bila kvalitetna. Međutim, ostali klubovi iz Hrvatske i BiH još nisu pronašli način kako promijeniti stanje na samom vrhu. Ukupno je ponovo sudjelovalo osam momčadi, a u NŠD-u Gradski vrt vrhunske sjedeće odbojke nije nedostajalo.

Igralo se u dvije skupine, nakon toga je najbolji dvojac izborio polufinala, koja su bolje odradili HVIDR-a i Spid, a ugledni i trofejni sarajevski klub ni ovaj put nije mogao protiv osječko-sarajevske kombinacije, koja je na kraju slavila u dva seta.

Rezultati utakmica za poredak: za 7. mjesto: Zrinski (Nuštar) – Crveni fićo 2:0; za 5. mjesto: Vukovar – Marsonia (Sl. Brod) 2:1; polufinale: Jedinstvo Boće – HVIDR-a Osijek 1:2, Spid – Sinovi Bosne (Lukavec) 2:0; za 3. mjesto: Sinovi Bosne – Jedinstvo Boće 2:0; finale: HVIDR-a Osijek – Spid 2:0.

HVIDR-a Osijek: Ćosić, Hamžić, Ruskaj, Kerep, Manko, Tepšić, Tolić, Delalić, Šagodić, Živković, Medić, Predragović, Josipović

Marsonia: Mišković, Jagić, Mandurić, Čujić, Delić, Bašić, Ilak, Brica

Vukovar: Ključik, Ivković, Orkić, Ivić, Vukić, Žerebni, Sekulić, Glamočak, Mašić

Zrinski: Mihaljević, Sabljić, Tomić, Vrgelja, Mačvanin, Raguž, Grec

Cijelodnevni program kvalitetno su pak odsudili Ekrem Bašić, Edina Mujić i Lukrecija Šarić. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini