Mozaik

Dave Grohl se pridružio Paulu McCartneyju na festivalu Glastonbury
Objavljeno 26. lipnja, 2022.

Dave Grohl se u subotu navečer pridružio Paulu McCartneyju na pozornici petodnevnog festivala Glastonbury, što je njegov prvi javni nastup od smrti Taylora Hawkinsa, bubnjara iz Grohlovog benda Foo Fighters, piše u nedjelju BBC.

Grohl je dočekan kao heroj kada je dotrčao na pozornicu "Pyramid" radi dueta s McCartneyom, a izveli su garage-rock verziju pjesme Beatlesa "I Saw Her Standing There".

"Ovaj momak je posebno doletio kako bi ovo učinio. Volimo te", rekao je McCartney.

"Kunem se, nikada ne bih propustio biti ovdje s tobom, upravo sada", odgovorio je Grohl.

Kako ne bi ostalo samo na jednom iznenađenju, McCartney je potom na pozornicu doveo i Brucea Springsteena kako bi odsvirao svoju pjesmu "Glory Days" i McCartneyjevu "I Wanna Be Your Man".

Roker iz New Jerseyja se također prisjetio McCartneyjevog 80. rođendana, koji je bio prošlog tjedna, i poželio mu "dodatnih 80 veličanstvenih godina".

Ranije su obožavatelji spontano počeli pjevati "Sretan rođendan" za bivšeg člana Beatlesa, nakon što je napravio stanku na početku svog seta.

McCartney je bio najstariji solo izvođač u Worty Farmu na jugozapadu Engleske, gdje festival slavi svoju 50. godišnjicu dvije godine kasnije nego što je bilo planirano zbog pandemije.

McCartney, jedan od najvećih tekstopisaca 20. stoljeća uz pokojnog Johna Lennona, odao je počast svojim bivšim članovima benda u gotovo trosatnom nastupu. Svirao je pjesmu "Something" Georga Harrisona i virtualno je u duetu s Lennonom izveo pjesmu "I've Got a Feeling".

Grohl i Springsteen su se vratili na posljednji bis kako bi izveli pjesmu "The End" s albuma "Abbey Road".

"Hvala ti, Dave, hvala ti, Bruce, hvala ti, Glasto", rekao je McCartney prije no što je napustio pozornicu.

Festival Glastonbury završava u nedjelju, kada će nastupiti Diana Ross i Kendrick Lamar. H

Možda ste propustili...

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike