Regija
U VIROVIMA, U SPAČVANSKIM ŠUMAMA

19. Otočka kulenijada
okupit će top-kulenare,
registrirane u Upisniku
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
OTOK - U Bioekološko-edukacijskom centru Virovi u spačvanskoj šumi nedaleko od Otoka, danas, u subotu, održava se u sklopu 30. otočkog proljeća 19. Otočka kulenijada, koja će okupiti najbolje proizvođače kulena, a novost ovogodišnje Kulenijade je što se mogu natjecati isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Organizatori vjeruju da će na taj način kvaliteta prijavljenih kulena biti na višoj razini.

U 10 sati počinje stručno predavanje za proizvođače kulena, a od 12 do 13 sati proglašenje je pobjednika Kulenijade. Nakon toga gosti će moći kušati sve ocijenjene kulene, naravno i prvonagrađene, i uživati u zvucima tamburice i Otočkim virovima, u cvrkutu ptica i nepreglednom zelenilu spačvanskog bazena.

Imati najbolji kulen uvijek je kod Slavonca bilo pitanje prestiža i veliko priznanje, pa je interes za ovu manifestaciju svake godine vrlo velik. M.F.
Najčitanije iz rubrike