Ekonomija
EUROPSKA KOMISIJA:

Odobreno milijun eura potpore hrvatskim proizvođačima sjemenskog kukuruza
Objavljeno 25. lipnja, 2022.

Europska komisija (EK) odobrila je milijun eura vrijedan Program potpore proizvođačima sjemenskog kukuruza zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih ruskom invazijom na Ukrajinu, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Komisija je zaključila da je hrvatski program nužan, prikladan i razmjeran za otklanjanje ozbiljnog poremećaja u gospodarstvu države članice, a potpora koja će iznositi do 35 tisuća eura po korisniku bit će odobrena do kraja ove godine.

Distribucija i proizvodnja sjemena u Hrvatskoj obuhvaća gotovo sedam tisuća djelatnika, a zbog svoje kvalitete hrvatsko je sjeme prepoznato diljem svijeta.

Program pomoći formiran je u cilju olakšavanja poslovanja i očuvanja likvidnosti hrvatskih proizvođača sjemenskog kukuruza koji su pogođeni povećanjem ulaznih troškova uzrokovanim ruskom invazijom na Ukrajinu i povezanim sankcijama, a financirat će se kroz Privremeni krizni okvir.

Mjera kojom se nastoje stvoriti preduvjeti za oporavak sektora bit će otvorena za tvrtke svih veličina aktivne u sektoru proizvodnje sjemena kukuruza na koje je utjecalo povećanje cijena električne energije, hrane za životinje i goriva uzrokovano trenutačnom geopolitičkom krizom.  H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RATARI SE PRIPREMAJU ZA ŽETVU SUNCOKRETA

I uz prosječan urod ipak će uspjeti dobro zaraditi

2

I DALJE JE VISOKA EURIZIRANOST

Nastavljen rast depozita kod poslovnih banaka

3

POČELE PRIJAVE ZA BYOB

Šesti besplatni mentorski program za poduzetnice