Mozaik
HR TOP 40

Pjesma “Trebaš li me” i dalje najemitiranija
Objavljeno 25. lipnja, 2022.
Tony Cetinski četvrti se put zaredom nalazi na drugom mjestu sa singlom Čuvam ljubav

Pjesma Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka i dalje je najemitiranija domaća pjesma u hrvatskom radijskom eteru i četrnaesti put predvodi listu HR Top 40. Na listi se nalazi osam noviteta, a direktan ulaz u top 10 ostvario je Jure Brkljača singlom Postoji san (Hit Records) našavši se na broju devet.



Poredak među četiri najemitiranije pjesme nije se promijenio u odnosu prema rasporedu od prije tjedan dana. Tony Cetinski četvrti se put zaredom nalazi na drugom mjestu sa singlom Čuvam ljubav, Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec su treći s pjesmom Dani koji sjaje (Dallas Records), a četvrti su članovi grupe Detour s pobjedničkom pjesmom Zagrebačkog festivala, singlom Nekad je bilo bolje (Aquarius Records). Kornelija je izjednačila svoj najviši plasman i sa singlom Briga me za sve (Uvijek u banani) (Croatia Records) zaokružila je top 5. Podatci se odnose na tjedan od 6. lipnja do 12. lipnja 2022., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Duet Trebaš li me ostvario je najveći broj tjedana na prvom mjestu liste HR Top 40 od lanjskog uspjeha pjesme Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records). Nina Badrić zadržala se na vrhu 16 uzastopnih tjedana, od 14. lipnja do 20. rujna, i na taj način cijelo ljeto imala najemitiraniji domaći singl u Hrvatskoj. Nakon što je prethodnim singlom Da sutra odem od tebe najavio novi studijski album, zadarski kantauror Jure Brkljača novim je singlom ostvario debi na devetom mjestu ovotjedne liste. Radi se o najvišem novom ulazu ovotjednog mjerenja.

"Postoji san je pjesma koja otvara priču oko mog novog albuma, koja je nastala prije neke tri godine. Vjerujem da će, prije ili poslije, naći svoj put do srca slušatelja. Veseli me svaki ulazak na top-listu, to znači da je prepoznata i od struke", istaknuo je Jure Brkljača. Glazbenik je pritom zahvalio producentu Mihaelu Blumu i istaknuo: "Vjerujemo u naš glazbeni stil i zvuk. Trudimo se donijeti nešto autentično i nešto što će ostaviti traga u hrvatskoj glazbi."

Neno Belan & Fiumens su sa singlom Jube moja znaj (Dallas Records) ostvarili drugi najviši novi ulaz i smjestili se na 13. mjestu. U pitanju je pjesma s kojom će nastupati na skorašnjem Festivalu zabavne glazbe u Splitu.

"Želim u svoje osobno ime i u ime svoga prijatelja i suradnika Nikše Sviličića zahvaliti glazbenim urednicima, jer se naše zajedničko djelo u prvom tjednu emitiranja našlo na 13. mjestu nacionalne top-liste", izjavio je Neno Belan i vedro objasnio: "Nikša je rođen 13. u mjesecu i 13 je broj koji mu znači puno u životu, tako da - na temelju tog podatka - vjerujemo da pjesma ima svijetlu budućnost." Kantautor je potom zahvalio publici i dodao: "Obećavamo da ćemo se i dalje truditi i isporučivati lijepe i šarmantne pjesme!" Novi ulaz na 19. mjestu liste HR Top 40 također pripada pjesmi koja je na repertoaru skorašnjeg, 62. Splitskog festivala. Radi se o singlu Budiš me (Croatia Records) u izvođenju Marka Kutlića. Nekadašnji član grupe Pravila igre pomno gradi svoj samostalni autorski izračaj, a ovih dana najavio je kako će njegov drugi studijski album biti objavljen sredinom sljedeće godine. Jole se, s pjesmom Shakespeare, smjestio na 28. mjestu. Novi singl konstante domaće zabavnoglazbene scene donosi nešto drukčiji pop-zvuk s elementima filmičnog i osvježavajućih ljetnih motiva. Videoospot singla naglašava temu pjesme, koja će nas podsjetiti kako je ponekad vrijedno opustiti se od svakodnevnih obaveza i svijetu uputiti pogled kroz ružičaste naočale. Novitete na listi ostvarili su Boris Rogoznica s pjesmom S koje si planete na 34. mjestu, suradnja grupe 058 i Duplija u pjesmi Da mogu hodati po moru na broju 38 i duet Jasmina Stavrosa i Žere sa singlom Sto života, koji se smjestio na 40. mjestu. J.Kn.
Na listi se nalazi osam noviteta, a direktan ulaz u top 10 ostvario je Jure Brkljača singlom Postoji san

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike