Sport
NK BRIJEST PRVAK LIGE NS OSIJEK

Na kraju olimpijskog ciklusa stigao i skok u viši rang natjecanja
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Kao jedan od ključnih poteza klupskog čelništva bilo je dovođenje trenera Ognjena Vojnovića koji je napravio niz dobrih stvari

Olimpijski, četverogodišnji ciklus Nogometni klub Brijest, predvođen tada involviranim novim čelništvom, zaključio je iskorakom u viši rang natjecanja. Taj kolektiv s južne periferije Osijeka plasirao su u Drugu županijsku ligu nakon što je u konkurenciji sedam klubova iz Lige NS Osijek bio prvi te tako izravno postao sudionik šestog po redu državnog razreda.



U 18 prošlosezonskih utakmica zabilježivši svega dva poraza ponajprije zahvaljujući najčvršćoj obrani koja je primala u prosjeku pogodak po utakmici (18). Istodobno je gotovo trostruko bila efikasnija (51) te je uz 13 pobjeda i tri remija kompletnu konkurenciju ostavila ispod sebe. Tako prekinuvši godine tavorenja o čemu je govorio predsjednik Brijesta Ivica Varvodić uvodno citirajući Toma Landryja:

Strah i nevjerica


- Prvak je jednostavno netko tko nije odustao kad je htio! Prije četiri godine, kada smo službeno preuzeli klub, nitko, a možda čak ni mi sami nismo vjerovali da ćemo se naći ovdje gdje se sada nalazimo. Nije da nismo vjerovali, ali nas je bilo strah. Bilo nas je strah što sve novo nepoznato dolazi, jer se nitko od nas u upravi nije do sada bavio time. Bilo je teško pronaći "radnike", pronaći trenera, sponzore i naposljetku pronaći igrače. Bilo je tu raznih varijacija, trenera, igrača, prolaznika sve do prije godinu dana dok nije došao Olja. Danas, godinu dana kasnije, a nakon točno deset godina, ponovno osvajamo naslov prvaka. Ne mogu opisati koliko sam osobno i koliko smo svi mi skupa sretni i zahvalni. Zahvalni smo Bogu na tim mladim dečkima, toj ekipi, toj maloj obitelji koja se toliko borila ovih godinu dana za ovo sve. Ekipi koja se uvijek diže, treneru Ognjenu Vojnoviću koji je imao toliko volje i živaca za ovo sve, pa i nama u upravi, svakom pojedincu koji je svojim radom bar malčice pridonio da iskočimo iznad lige NS Osijek. Zahvalni smo svim sponzorima koji su prepoznali naš trud i rad. Pokazali smo kolektivno da smo ekipa, prijatelji i obitelj, što oni u terenu, što mi izvan njega. Bit svega ovoga je upravo to. Zajedništvo - emotivno je zaključio jedan od voditelja projekta Brijest u usponu koji je doživio kulminaciju dovođenjem za trenera Ognjena Vojnovića. On se nadovezao na riječi predsjednika:

Vojnovićevi rezovi


- Fantastičan je osjećaj, nakon godinu dana pogledati konačni poredak i vidjeti naše ime na samom vrhu, dobiti potvrdu da si bio najbolji. Osjećaj satisfakcije je sladak iz moje perspektive koja traje samo godinu dana, a mogu samo zamisliti kako se osjećaju ljudi koji su preuzeli klub prije četiri godine i pokušali ga okrenuti naglavačke ne bi li postavljanjem zdravih temelja uspjeli u jednom trenutku dobiti i rezultatsku satisfakciju, no ono što je sigurno, nećemo se zaustaviti na tome. Unatoč tome što konačna ljestvica kaže, kao i svaki klub imali smo svojih internih kadrovskih problema s kojima smo se morali naučiti nositi. Prošloga ljeta dogovoren je put kojim želimo ići, da se u potpunosti riješimo "utega godina" u ekipi, dakle ovisnosti o prisutnosti veterana u kadru. "Rez" koji smo odlučili napraviti možda je bio i predirektan, ali odluka je bila da pod svaku cijenu krenemo u rekonstrukciju momčadi i generalnog smjera u kojem klub želi ići. Moram zahvaliti svome prethodniku Goranu Suvajcu koji je u prošlim sezonama u klub doveo nekoliko sjajnih mladića te meni ostavio zdravu podlogu za potpunu rekonstrukciju i pomlađivanje momčadi. Za ovogodišnji uspjeh moram čestitati mojim igračima koji su posljednji pedalj snage i osobne motivacije utkali u ovo prvo mjesto. Spomenuo bih naše navijače i simpatizere, sve ljude oko kluba koji su nam dali dodatni impuls bez kojeg uspjeh nikako ne bi bio moguć. Za kraj, moram zahvaliti upravi kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Varvodićem za uvjete koje su priuštili igračima, ali i meni kao treneru, ne miješavši se u odluke i davajući puno povjerenje u svaku odluku i djelovanje - zadovoljno je zaključio trener Vojnović.

Dražen Lekšan
OVO JE POČETAK
- Naš put nije ni približno gotov. Nastavljamo proces pomlađivanja momčadi, pojačavamo igrački kadar i brojem i kvalitetom, imamo nove ciljeve i mogu obećati da je pred nama još jedna dobra sezona u kojoj očekujem da igramo stabilnu, a ozbiljnu ulogu u 2. ŽNL, vodeći se glađu za sportskim uspjehom - kaže trener Brijesta Ognjen Vojnović.

Jedna riječ koja opisuje atmosferu i rad na Brijestu je - zajedništvo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini