Sport
NOVI DETALJI

Zidane: Nisam ponosan, ali to je dio mog puta i života
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. pamtit će se po pobjedi Italije nad Francuskom 5:3, nakon penala, ali Zinedineu Zidaneu koji je glavom u prsa udario Marca Materazzija. Gotovo 16 godina nakon incidenta, Zidane je otkrio nove detalje o tom udarcu. U intervjuu za "L‘Equipe" ikona francuskog nogometa kaže kako je taj dan bio posebno napet i to zbog brige za majku.

- Moja majka bila je jako loše tih dana, sa sestrom sam razgovarao telefonom nekoliko puta dnevno. Samo sam se brinuo za nju, a on je uvrijedio moju sestru koja je u to vrijeme bila s majkom - objasnio je Zidane, pa nastavio:

- Na terenu te često vrijeđaju, i ništa se ne događa, ali taj dan sam bio krhkiji i dogodilo se to što se dogodilo, morao sam to prihvatiti. Nisam ponosan, ali to je dio mog puta, ovo je moja karijera, priča mog života. Zato kažem da još nisam završio s reprezentacijom Francuske. Ne želim da ovako završi. Još nije gotovo - dodao je Zidane koji sanja o preuzimanju mjesta izbornika francuske nogometne reprezentacije.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini