Sport
NEMA BRIGE ZA BUDUĆNOST

NEXE radi čudo, toga nema ni u većim gradovima i klubovima
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
RK NEXE okuplja veliki broj djece, a rukomet je postao najpopularniji sport u Našicama

Iza Rukometnog kluba NEXE jedna je od najuspješnijih sezona, momčad je dobro gurala na dva kolosjeka, domaćem, ali i na europskom. Našičani su ponovno viceprvaci Hrvatske, igrali su u finalu Kupa, ali i na Final Fouru Europske lige, a to su rezultati koji zaslužuju respekt.



NEXE ima odličnu seniorsku momčad, a čini se kako se ne treba brinuti ni za budućnost. U klubu je više od 350 mladih rukometaša raspoređenih u osam selekcija. Početkom sezone 2021./2022. s radom je počela Škola rukometa, koja broji oko 200 djece, plus toga u Akademiji je oko 150 igrača. Po uzoru na starije kolege i iza mladih "gromova" je vrlo dobra sezona.

NEXE 2, druga našička momčad, prošlu sezonu okončala je na drugom mjestu Druge hrvatske rukometne lige istok sa samo dva boda manje od prvaka Slatine. Trener im je Ivan Tomičić, inače koordinator mlađih selekcija i voditelj Akademije. Također, pod vodstvom Tomičića druga je bila i momčad NEXE-a U-17 u Prvoj hrvatskoj "istok", s 22 pobjede i dva poraza. Na Završnici prvenstva Hrvatske osvojila je četvrto mjesto, a odlične rezultate imala je i na međunarodnim i regionalnim turnirima. Posebno je odjeknulo osvajanje 1. Memorijalnog turnira Marko Bozhinovski, u Skopju. U ekipi igraju i tri reprezentativca Hrvatske Ivan Petrović, Dominik Liščić i Josip Kolarić. Selekcija našičkog kluba U-15 pod ravnanjem trenera Miodraga Kragojevića osvojila je naslov prvaka u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi "istok" s impresivnim učinkom - 22 pobjede iz isto toliko utakmica. Na završnici hrvatskog prvenstva bila je sedma, a reprezentativci Stjepan Javoršek i Borna Fruk te suigrači imali su zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim turnirima. NEXE U-13 sezonu je završilo na šestom mjestu Prve hrvatske lige "istok", trener Zoran Krivošija momčad je vodio do 18 pobjeda i 10 poraza.

Selekciju U-11 vodi Marko Blažević, ona je bila deveta u 1. HRL "istok", a sjajni su bili i "klinci". Momčad uzrasta do devet godina osvojila je prvo mjesto u Županijskoj ligi s 19 pobjeda i samo jednim neriješenim rezultatom. Generacija 2012. godište, kao i ona 2013., imala je zapaženih rezultata na domaćim turnirima, a sve njih vodi bivši hrvatski reprezentativac Marko Mrđenović, koji je prošle sezone prestao s aktivnim igranjem i posvetio se radu s mladima.

RK-u NEXE kapa do poda, Škola rukometa nije davno osnovana, a već je puna polaznika. Ni mnogo veći gradovi i klubovi ne mogu se pohvaliti s više od 350 djece u svom pomlatku.

Srećko Sobodić
ONO ŠTO JE PLANIRANO, TO JE I OSTVARENO
- Fantastična je sezona iza nas. Planovi koje smo postavili ostvareni su, napravili smo i više od očekivanog. Broj djece dvostruko je veći u odnosu na početak sezone, tako da s današnjim danom imamo više od 350 mladih rukometaša u klubu. Mnogo je vremena, truda i planiranja utrošeno u rad s najmlađima, tako da me izuzetno veseli broj djece na minirukometu. Letvicu smo si podigli jako visoko, pa nas samim time iduće sezone očekuje još veći posao - kazao je voditelj našičke rukometne Akademije Ivan Tomičić.

Najčitanije iz rubrike