Osijek
OD GENERALNE AVIJACIJE OD PADOBRANA I PARAMOTORA

Pogled u nebo iznad grada: U subotu Osijek Air Show
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Nakon pandemijske pauze, u svome šestom izdanju vraća se Osijek Air Show, zrakoplovna priredba osmišljena u svrhu promocije zrakoplovnog sporta i zrakoplovno-tehničke kulture.

Organizator je Aeroklub Osijek, koji će na Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin, kako je navedeno, u subotu, 25. lipnja, okupiti predstavnike svih kategorija generalne avijacije od padobrana i paramotora, preko jedrilica pa sve do dvomotornih aviona. Aerodrom se za publiku otvara u 13 sati, a letački program počinje u 15 sati. Prvi su na rasporedu radioupravljani aviomodeli, a odmah potom posjetitelje će skokom iz Cessne pozdraviti padobranci. Dok oni budu putovali prema tlu, zrakom će letjeti i jedrilica Pilatus.

Prema rasporedu, od 15.35 sati, planiran je nastup dva ultralaka zrakoplova Evektor E-97 Euro star, a potom i dva ultralaka zrakoplova TL Sting. Nešto prije 16 sati nastupit će grupa od tri Cessner C-172, nakon kojih slijede dvije motorne jedrilice Falke. Dalje prema rasporedu slijedi: Auto gyro MTO, Britten Norman BN-2 Islander, Paratrike Nibus Duo, Antonov AN-2 te za kraj Yak-52 akrobatski program. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan. M.M.
Možda ste propustili...

OBNOVLJENA NAJMANJA KUĆA NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Novo lice kuće Mohatschy, sagrađene u 18. stoljeću

ZA POHVALU: HVIDR-A OSIJEK 91

Obojili više od tisuću kvadrata u KBC-u

ZANIMLJIVI PRIZORI I DALJE PLIJENE POZORNOST PROLAZNIKA

Vodostaj Drave nizak, u stagnaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENA NAJMANJA KUĆA NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Novo lice kuće Mohatschy,
sagrađene u 18. stoljeću

2

ZANIMLJIVI PRIZORI I DALJE PLIJENE POZORNOST PROLAZNIKA

Vodostaj Drave nizak, u stagnaciji

3

GISKO

Umjesto 50 lipa (budućih) 10 centa