Osijek
EUROPSKA UNIJA FINANCIRA HUMANITARNU POMOĆ

Najpotrebitijima paketi s hranom i drugim potrepštinama
Objavljeno 23. lipnja, 2022.

Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" predstavila je u petak projekt pod nazivom "Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji", koji se financira u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje od 2014. do 2020., iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).


Kako je rekao Krešo Žarković, predsjednik Udruge, ukupna vrijednost projekta iznosi 4.083.083 kune, koji u potpunosti pokriva novcem Europske unije te Pomoći za oporavak kohezije i teritorija Europe (REACT-EU). Projekt se provodi u razdoblju od 23. ožujka 2022. do 24. ožujka 2023. godine. Projekt predviđa nabavu hrane i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji i pojedince na području pet hrvatskih županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Splitsko-dalmatinske. Ovim humanitarnim projektom bit će obuhvaćeno dvije tisuće obitelji, odnosno šest tisuća osoba. Žarković je dodao kako se projekt provodi u partnerstvu s Udrugom sv. Vinka Paulskog.
Svi zainteresirani za primanje ovakvog oblika pomoći mogu se javiti u ured udruge u Bračkoj ulici 140a, na telefon 091 56 36 436 ili na e-mail udruga.putevimilosti@gmail.com. D.C.

Najčitanije iz rubrike