Regija
SLIKARI BEL-ARTA NASTAVLJAJU PROMOVIRATI GRAD I UMJETNOST

Panonska priča s Mađarskom i Srbijom
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
BELIŠĆE - Umjetnici iz likovne udruge Bel-art Belišće još su jednom potvrdili koliko su dobri promotori svog grada i nadasve umjetničkog izričaja koji su proteklih dana prezentirali i publici u Mađarskoj i Srbiji na 5. sazivu Međunarodne likovne kolonije "Panon 2022.".

Ovogodišnja panonska priča počela je u Republici Mađarskoj, gdje se dvodnevna likovna kolonija temeljila na međudržavnoj suradnji likovnih udruga - iz Hrvatske Bel-arta, iz Srbije CroArta Subotica, iz Mađarske "HUB-arta" Dušnok. Belišćansku Likovnu udrugu Bel-art na "Panonu" su predstavljali Melita Bajt, Jadranka Berak, Ivan Vajda i Tin Lacković, koji su naslikali šest slika u tehnikama ulja na platnu, akrila i akvarela. U sklopu boravka organiziran je obilazak grada Kaloče, koncert na gradskom trgu, kao i posjet Gradskoj galeriji u kojoj je postavljena izložba slikara Karolya Rokka.

Sljedećih dana slikarsko druženje nastavilo se u Srbiji, već deveti put. Radni dio "Panona Subotica" održan je u novootvorenom Studentskom odmaralištu na Paliću, a sudjelovalo je tridesetak likovnih stvaratelja iz Bel-arta (Hrvatska), HUB-arta (Mađarska), domaćina iz CroArta te nekoliko slikara iz Kozarca. Dogovorilo se i iduće panonsko okupljanje koje se planira najesen, u Belišću, u sklopu manifestacije "Belišćanska zlatna jesen". L.A.
Najčitanije iz rubrike