Regija
NA 56. ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA

U nedjelju Mali vezovi, kreću glazbeni i gastrodani u šatoru
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
U malovezovskoj povorci, koja će krenuti u 16 sati, središtem grada proći će 25 dječjih skupina
ĐAKOVO - Program 56. Đakovačkih vezova koji su počeli 17. lipnja, sve se više zahuktava. Nakon što su prošlog vikenda održani 2. Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja u Trnavi i Mandićevcu, potom 20. Nebeski hvalospjev pred katedralom, Crkveno pučko pjevanje u župnoj crkvi Dobrog Pastira, zatim u Kući Reichsmann izložba dječjih likovnih radova “Igračke moje bake/moga djeda”, a s istom temom i promocija dječjih literarnih radova te 22. Ivanjski krijesovi uz nastup osam grupa na pozornici u Strossmayerovu parku, program 56. Vezova nastavlja se u petak, 24. lipnja, i na prostoru iza župne crkve Svih svetih, gdje je postavljen šator s ugostiteljskom ponudom, a u kojemu će večeras krenuti i svakovečernji glazbeni program uz nastup brojnih poznatih imena tamburaške, rock, pop, zabavne glazbe, klapa i dr.

Led će u petak, 24. lipnja probiti Slatki kolač te Begini, a početak je u 21 sat. U subotu na pozornici iza župne crkve nastupa, također u 21 sat, Plava trava zaborava, Bare & Majke, a idućih dana, zaključno sa završnom vezovskom nedjeljom, 3. srpnja, tu će nastupati Albina, Slavonia band, Prljavci, Ivan Ivanković band, Zvona, Ravnica, Lucky band, Džentlmeni, klape Kambi i Partenca, potom Giuliano i Diktatori, Slavonske lole, Slavonski vez, Bestman band, Petar Grašo, Royal i Dyaco.

U nedjelju, 26. lipnja, u 16 sati, kreću Mali vezovi, u čijoj će se povorci središtem grada naći 25 dječjih skupina. Mali vezovi i ove su godine uvod u “velike” Vezove, u glavni vezovski tjedan. U 16.30 sati na pozornici u Velikom parku počinje nastup dječjih skupina, kao i radionice za djecu, također u tom perivoju. U subotu, 25. lipnja, vezovski program počinje u 10 sati radionicom tradicijske kulture za odrasle u prostoru KUD-a Sklad, u 19 sati je Festival “Baština djeci”, u Strossmayerovu parku. I u petak i subotu, u 21, a u nedjelju u 20 sati, podsjetimo, iza Male crkve počinju koncerti pod šatorom.

U ponedjeljak, 27. lipnja, 56. Đakovački vezovi, čija je zemlja partner Ukrajina, dobivaju i svoj gastronomski predznak. Toga dana na prostoru iza župne crkve Svih svetih počinje četverodnevni vezovski Gastrofest, a trajat će do četvrtka, 30. lipnja.

Prvoga dana Gastrofest je u znaku kuhanja lovačkog gulaša i drugih lovačkih jela, Početak je u 18 sati. U utorak, 28. lipnja, u 18 sati, Gastrofest je u znaku Fišijade, a u srijedu, ponovno u 18 sati, počinje Đakovački čobanac. Posljednjeg dana Gastrofesta, u četvrtak, 30. lipnja, na trpezi su tradicionalni slavonski proizvodi, odnosno Kulenijada. I tijekom sva četiri gastrodana u 20 sati u šatoru počinje glazbeni program.

Također, u ponedjeljak, 27. lipnja, u 20 sati, u holu kina je samostalna fotoizložba “Kasom, diko u svatove” Silvije Butković. U srijedu, 28. lipnja, u 19 sati, na pozornici na Strossmayerovu trgu počinje program “Đakovština u pjesmi i plesu”, a u Muzeju Đakovštine, u 19.30 Antologija hrvatske komorne tamburaške glazbe, u izvedbi Tamburaškog seksteta AUKOS-a.

Posljednji je program prije 1. srpnja, kada će 56. Vezovi navečer biti svečano zatvoreni, u četvrtak, 30. lipnja, za kada je najavljeno cjelodnevno predstavljanje Splitsko-dalmatinske županije.

Suzana Župan
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike