Regija
VELIKI INTERES ZA UPIS DJECE U ŽUPANJSKI VRTIĆ

Rekordnih oko 320 mališana od rujna kreće u “Maslačak”
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Plan je bio na slobodna mjesta upisati 64 djece, stiglo je 85 zahtjeva roditelja
ŽUPANJA - Interes roditelja za upis mališana u 2022./2023. pedagošku godinu u Dječjem vrtiću Maslačak premašio je očekivanja, i od rujna bi ga trebao pohađati rekordan broj djece - njih oko 320. Na temelju odluke Upravnog vijeća, od 8. do 17. lipnja, zaprimani su zahtjevi za upis djece na slobodna mjesta, od navršene godine dana života do polaska u osnovnu školu, s prebivalištem na području Županje. A ako bude slobodnih mjesta mogu se upisati i djeca roditelja iz drugih gradova i općina.

U redoviti 10-sati program, doznajemo od ravnateljice Andree Andrašić-Raguž, plan je bio upisati ukupno 64 djece, a pristiglo je 85 zahtjeva, od kojih se 55 odnosi na jasličke skupine, a 17 je zahtjeva roditelja iz susjednih općina.

- Namjera nam je, i nastojat ćemo uz pomoć Grada, svakom djetetu za koje je roditelj iskazao interes da bude polaznik programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području Županje omogućiti mjesto u vrtiću - kaže ravnateljica.

Veseli je povećanje broja djece, i ovo je, napominje, jedna od demografskih mjera pomoći mladim obiteljima. Dodaje da s djecom treba kvalitetno raditi od najranije dobi, a vrtić nudi optimalne uvjete za uspješan rast i cjelovit razvoj. Iznimno je bitan i za razvoj socijalne kompetencije kod djeteta. S obzirom na povećani interes, pojavila se potreba za formiranjem još dviju odgojnih skupina, jer su postojeće već dupkom pune. A to znači i zapošljavanje novih odgojitelja i veće troškove. O tome se razgovaralo i na sjednici Upravnog vijeća Maslačka.

Grad Županja, kao osnivač vrtića, koji za njega godišnje izdvaja oko pet milijuna kuna, treba dati suglasnost za osiguranje uvjeta za prihvat povećanog broja djece kako bi se na vrijeme krenulo s pripremama. Gradonačelnik Damir Juzbašić kazao nam je da će se naći način kako izići ususret roditeljima i svakom djetetu osigurati mjesto u vrtiću.

Roditelji iz Županje vrtić plaćaju 600, a jaslice 700 kuna mjesečno, a iz drugih općina 1100 kuna vrtić te 1200 kuna jaslice.

Marija Lešić Omerović
VRTIĆKA ZGRADA U NASELJU ŠEĆERANA BIT ĆE SPREMNA ZA PRIHVAT MALIŠANA
Nakon što su lani u rujnu formirane dvije nove skupine, a početkom svibnja, zbog velike potrebe, još jedna mlađa jaslička, i sada je u vrtiću ukupno 15 skupina, smještajni kapaciteti središnje zgrade “Maslačka” popunjeni su, pa bi se prostor za nove mališane uredio u dislociranom objektu u naselju Šećerana. Nedavno je temeljito obnovljen i uređen, ograđeno je dvorište, a lijepo su uređeni i okoliš i pristup vrtiću s parkiralištem. Ondje je smještena jedna mješovita skupina djece. Do rujna će sve biti spremno za prihvat novih mališana i za kvalitetan rad odgojitelja s djecom kako bi se što ugodnije osjećali u novom okruženju i brže i lakše prilagodili na boravak u vrtiću. Tročlano će povjerenstvo za upis od 27. lipnja provoditi individualne razgovore s roditeljem i djetetom, a potom će se sastaviti odgojne grupe te do sredine srpnja objaviti lista djece s pravom upisa.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike