TvObzor
FOALS: “LIFE IS YOURS”

Teleportacija na ono neko bolje mjesto
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
U pjesmama možete osjetiti našu želju za fizičkim zajedništvom koje možete iskusiti na live nastupima

Obožavani britanski rockeri Foals ovih su dana objavili sedmi studijski album "Life Is Yours" koji su dosad predstavili singlovi "Wake Me Up", "2am", "Looking High" i "2001", pa sve do najnovije pjesme "Crest of the Wave".



Nastavak je to iznimno uspješnog dvostrukog izdanja "Everything Not Saved Will Be Lost" koji je definirala čistoća i ambicija, uz evoluiranje u jedno sasvim drukčije iskustvo koje možemo doživjeti na njihovu novom uratku koji će potaknuti euforiju i ujediniti ambijent nadolazećeg ljeta i festivalske sezone. "Life Is Yours" nastao je u potpuno suprotnim okolnostima. U depresivnoj su suprotnosti i izolaciji tmurne zime 2020. godine Foals počeli razvijati nove ideje za pjesme u svojoj maloj prostoriji za probe bez prozora u Peckhamu, u južnom Londonu. Bend koji trenutačno čine Yannis Philippakis, Jack Bevan i Jimmy Smith, našao se prisiljen stvarati ideje koje su ih, i zvučno i tematski, teleportirale na bolje mjesto.

- U ovim pjesmama možete osjetiti našu želju za fizičkim zajedništvom koje možete iskusiti na live nastupima - to je nešto što ne možete doživjeti kod kuće - poručuje frontman Yannis o novom albumu koji zrači pozitivom okupanom ljetnim žarom, životnim optimizmom te novopronađenom željom za životom. Osobine su to svake pojedine pjesme koja je najavila album, a koje također sjaje i kroz pjesme koje su tek sada predstavljene.

Riječ je o prvom izdanju benda koji su izbacili trio. Promjena je to koja je uslijedila nakon odlaska klavijaturista Edwina Congreavea 2021. te basista Waltera Gerversa 2018. Album je također značajan jer su za ovu priliku Foals prvi put surađivali s više producenata na izdanju - John Hill (Cage The Elephant, Florence + The Machine), Dan Carey (Tame Impala, Fontaines D.C.) te Miles James i A. K. Paul. Novi album "Life Is Yours" na vinilu te iščekivano LP reizdanje njihova debitantskog albuma "Antidotes" pronađite u svim Dancing Bearovim prodavaonicama.
Tanja Kvorka
https://lifeisyours.foals.co.uk/
Godina 2013. bila je presudna za Foalse: Odsvirali su više od 150 koncerata diljem svijeta i zauzeli pozornice najvećih svjetskih festivala. Te su godine dobili Q Award i The Sun Bizzare za najbolji live bend, zatim NME nagradu za najbolji singl (“Inhaler”). Čitatelji NME-a odabrali su 2013. album “Holy Fire” najboljim u godini. U lipnju 2014. prvi su put nastupili i na INmusicu.

Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike