TvObzor
NIKAD JAČA GANG POSTAVA

Na EXIT stiže Iggy Azalea, Masked Wolf, Senidah i ekskluzivan “BTTF” showcase
Objavljeno 24. lipnja, 2022.

Petrovaradinskom tvrđavom će od 7. do 10. srpnja odjekivati najbrutalnije rime jer stiže nikad jača Gang postava! Hip-hop i trap strana Exita predstavit će više od 60 MC-jeva internacionalne i regionalne scene, na tri festivalske pozornice - Mainu, Visa Fusionu i Gang Beatsu. Glavnom pozornicom Exita dominirat će superzvijezda Iggy Azalea, planetarno traženi Masked Wolf, kraljica regionalne trap scene Senidah te ekskluzivni “Back To The Future” showcase u čijoj će se premijeri mikrofona uhvatiti predstavnici stare i nove hip-hop škole.



Osim što će donijeti još solonastupa izvođača iz showcasea, Visa Fusion i Gang Beats na line-up dodaju najaktualniji presjek regionalnih imena, koja predvode Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Smoke Mardeljano, Bore Balboa, Klinac, Grše, Sajsi MC i Ognjen. Zajedno s festivalskim headlinerima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, James Arthur, Afrojack, Boris Brejcha, ARTBAT, ZHU, Sepultura, Alok i mnogi drugi, ova glasna Gang postava dat će svoj pečat jednom od najjačih programa u povijesti EXIT festivala. ”Back To The Future” (“BTTF”) novi je i ekskluzivan showcase koncept EXIT festivala, koji na jednom koncertu jedne nasuprot drugima stavlja izvođače u rasponu od brutalnog izvornog do najaktualnijeg rapa. Prvi put ikada, legendarna i jedinstvena ekipa iz različitih susjednih država u 120 minuta demonstrirat će impresivne liričke vještine. Mikrofone će preuzeti iz Srbije Ajs Nigrutin & Timbe vs. Crni Cerak & Lacku, iz Bosne i Hercegovine Frenkie, Kontra i Indigo vs. Muha, te iz Hrvatske Stole vs. 30zona.

Iggy Azalea napravila je neizbrisiv trag u pop-kulturi. Na najnovijem albumu “End of an Era” odrepala je svoje dvadesete preko elektronskih traka koje je slušala - od prvih izlazaka do zenita karijere. Na njezinu nastupu odjeknut će i duh poznatih glazbenica s kojima je surađivala, kao što su Ariana Grande, Rita Ora, Charli XCX i Jennifer Lopez, ali i nevjerojatan prkos žene u hip-hopu, koja je ostvarila platinastu karijeru s više od 70 milijuna prodanih izdanja.

Masked Wolf će, između ostalog, na glavnoj pozornici Exita izvesti singl “Astronaut in the Ocean” koji ga je transformirao u svjetski popularnog repera. Ova pjesma živjela je dva života, ističu organizatori Exita, jedan na chartovima, a drugi na TikToku, gdje je postala viralna. Ponovnim objavljivanjem napravila je uvertiru za album “Astronomical”, objavljen krajem prošle godine.

Senidah suvereno dominira regionalnom trap scenom posljednjih pet godina. Na sceni zrači nevjerojatnom energijom i bez straha pliva u kontrastima od najjače “Balkanke” do ranjive “Slađane”. Suradnje s imenima kao što su Coby, RAF Camora i Atlas Erotika izdvojile su je na sceni. Najnovijii singl “Behute” još jedan je dokaz Senidina diverziteta, a 26 milijuna pregleda na YouTubeu jedinstveno su ljubavno pismo njezine publike.

Visa Fusion binu razdrmat će Bassivity ekipa u Showcase nastupu. Zoi, Brzo Trči Ljanmi, Teya Dora, Rouzi, X, Fox, WajWai, MihaMih & Diinzo i DJ Baliko Felix smjenjivat će se kako bi publici donijeli jedinstvenu mješavinu popa i trapa. Program Visa Fusion bine upotpunit će i veterani domaće i regionalne scene Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Frenki, Kontra i Indigo, Smoke Mardeljano x DJ Mrki i Stole x Phat Phillie.

Na najmlađoj pozornici festivala Gang Beats smjenjivat će se generacije i beatovi rapa, trapa i popa uz Sajsi MC, 30zona, Boru Balboa, Buntai, Crni Cerak & Lacku, Gršeta, Kliku, Klinca, Muhu i Ognjena. Ovoj jakoj ekipi pridružit će se i AV47 x Greev, Ba$ha x DVN, Bulch, DAVID IV x UROŠ, DJARE, FTP, GERUM x DIZZY, JOVICA DOBRICA x SKELE, Kene Beri x Spejs Noksi, La Crl x Louis, Micka Lifa, MihaMih x Diinzo, Rajm, Ri, Riga Dri, Rosh, Rođeni, Stoposto & Black Beriz, Tam x Nihil, Viking Krew, Yungkulovski x RIE x KZA x Faberge, ZeeBomb & Matej Foltz, Cookie, Fich, Keyri, Kultura, Milicija, Pirinač, Purpose, Rasheed, Thicc Boi, Traples i Xorade. D. Miklić
Legendarna i jedinstvena ekipa iz različitih susjednih država u 120 minuta demonstrirati će impresivne liričke vještine

Najčitanije iz rubrike