Dome slatki dome

Kako izabrati kvalitetan umjetni bor?
Objavljeno 23. lipnja, 2022.

Umjetni borovi danas nisu ništa posebno. Na tržištu ima mnogo prodavača koji ih nude, međutim morate biti oprezni pri odabiru. To nije umjetni bor kao umjetni bor, jer na tržištu ćete pronaći umjetne borove različitih kvaliteta.

 

Kako prepoznati kvalitetan umjetni bor

 

Kvalitetni umjetni borovi karakteriziraju uglavnom sofisticiranost i realističan izgled. Kvalitetan umjetni bor treba biti gust, stabilan i sa njega ne smiju padati igice ili čak cijele grančice. Trenutno se najkvalitetnijim umjetnim borovima smatraju realistični FULL 3D borovi, koji su proizvedeni najsuvremenijom tehnologijom kako bi što vjernije oponašalo živo drvo. Iglice i grančice na tim borovima izrađene su od PE odlijeva živih grančica, pa je zbog trodimenzionalnosti neprepoznatljiv.

 

Kvalitetan 3D i PVC umjetni bor

 

Iako su FULL 3D borovi najbolje što tržište nudi, to ne znači da drveće od PVC materijala ili kombinirana od 3D i PVC grančica nisu kvalitetna.

 

Klasični PVC borovi su na tržištu već duže vrijeme i stoga ih na tržištu možete pronaći u vrlo dobroj kvaliteti. Proces proizvodnje ovih klasičnih umjetnih borova je uznapredovao i proizvođači se trude da izgledaju što bolje. Kvalitetno PVC drvo treba zadržati oblik igle, koja se ne smije odmah saviti pri prvom presavijanju. Naravno, nije moguće usporediti kvalitetu 3D grančice s PVC grančicom, jer PVC grančica nije realistična kao 3D grančica, ali je takvo PVC drvo i povoljnije.

No, ako želite kvalitetan umjetni bor, a želite i nešto uštedjeti, odličan izbor je 3D umjetni bor koji je izrađen od kombinacije klasičnog PVC-a i 3D grančica. 3D grančice se nalaze po obodu drveta, a savršenu gustoću osiguravaju PVC grančice unutar drveta. Kada kitite drvce, unutarnje PVC grančice nitko neće vidjeti i uživat ćete u realističnom umjetnom drvcu.

 

Kada kupujete umjetni bor, imajte na umu da ga ne kupujete samo za jedan Božić, već zapravo na nekoliko desetljeća. Stoga se kladite na kvalitetu! PR

Možda ste propustili...

KOLEKCIJA INSPIRIRANA NJEGOM O SEBI

Prostirke i ekorješenja za pohranu i nošenje

PRAOTAC SVIH VODOKOTLIĆA

Drveni “Phoenix”

DIZAJN: RELAKSACIJA U VLASTITOM DOMU

Vodeni efekti osvježenje i ukras

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: RELAKSACIJA U VLASTITOM DOMU

Vodeni efekti osvježenje i ukras

2

UKRASNO GRMLJE

Pravilno i redovito održavanje

3

FRENCH HAND PAINTED ARMOIRE

Preuređenje starog namještaja