Sport
FINALNA VEČER PRED TISUĆU GLEDATELJA

Najdosadniji dan u tjednu ponudio je sjajnu večer u Tenji
Objavljeno 22. lipnja, 2022.
Kod seniora slavila je momčad Murse VBK, AB Skripta bila najbolja kod veterana, dok je Legama pripao naslov kod pionira

Vezani članci

ZAVRŠEN MALONOGOMETNI TURNIR TENJA 2022. UZ OSJEČKO

Slavili seniori Murse VBK, veterani AB Skripte i Lege pioniri

Osijek se vratio! Pjeva Kohorta, a nakon doživljenog u ponedjeljak navečer možemo reći kako se i mali nogomet vratio u Tenju.



Nakon nekoliko godina stanke, zbog korone i nekih lokalnih previranja, ponovno je održan malonogometni turnir Tenja uz Osječko. Kaže organizator, NK Slavonac, "najpopularniji ljetni malonogometni turnir u Slavoniji i Baranji". Argument im je sigurno i gotovo tisuću gledatelja koliko se okupilo u ponedjeljak navečer na finalnoj večeri na igralištu u Tenji.

Kažu, ponedjeljak je najdosadniji dan. E pa oni koji nisu bili tada u Tenji propustili su stvarno odličnu zabavu. U Mačekovoj ulici bilo je zanimljivo tijekom finala, ali i ambijent je prethodnih dana bio sjajan. Odličan mali nogomet, ali i bogata ponuda ne samo Osječkog, već i gastronomskih užitaka. Dakako, organizator je priredio i zabavni program, pa se u ponedjeljak iz Tenje nije išlo zadnjim sučevim zviždukom i dodjelom priznanja najboljim momčadima. Naime, uzbuđenja su tek tada krenula. Izvlačila se bogata tombola, pa je najsretniji gledatelj otišao kući s električnim romobilom, a među nagradama bilo je i - janje!

Naravno sve njih na igralištu u Tenji okupili su malonogometaši, finalisti u konkurenciji seniora, veterana i pionira. Već kada su zaigrali pioniri, tribina pokraj igrališta lijepo se popunila. Samo malo kasnije više se nije moglo naći slobodno mjesto. Kod pionira Lege su svladale domaću tenjsku momčad PZ Ćelije. Napadački se u završnici turnira istaknuo Tin Tomljanović kao i njegov lega na vratima Karlo Varlam koji je od polufinala ostvario "clean sheet". Za najboljeg igrača proglašen je Andrija Kerovec, a za Lege su još nastupili: Ivan Bilić, Ivan Pavlić, Tino Perić, Sven Rakušić, Filip Šarići Luka Reljanović.

Zapravo, najviše uzbuđenja ponudili su veterani među kojima su i neka nova, ali ipak stara lica osječkog hakla. Prvi put u veteranskoj konkurenciji zaigrao je Goran Dakić. Već ovo ljeto među veteranima mogli bismo gledati i Gordana Duvančića, a već sljedeće godine i Dražena Ćavara. Pridružuju se pomalo “ikonama” osječkog malog nogometa poput Marka Ižakovića, braće Šimić, Stojkoviću, Jukiću i ostalima (Benić, Budano, Čavić, Lešić, Rožmarić) koji su branili boje pobjedničke momčadi AB Skripta, također jednog od simbola osječkog malog nogometa. Bilo je to i najzanimljivije finale. Skripta je povela 2:0, a onda je Mario Mijatović vratio nadu za Caffe 5 Gravia. Bio je u prigodi i izjednačiti iz slobodnog udarca, ali je njegov šut obranio Benić pa je to bio razlog što je potom bio proglašen za najboljeg vratara. Prvu veteransku pojedinačnu nagradu dobio je i Goran Dakić (najbolji strijelac), a Hrvoje Šimić ovaj put proglašen je za najboljeg igrača. Vladari seniorskog turnira postali su dečki iz Murse VBK. Za razliku od veterana, seniorski finale prošlo je bez uzbuđenja. Svladali su “mursaši” tenjski CB Downtown sa 4:0 uz tri pogotka Domagoja Damjanovića (jedan Ćosića), pa je opravdano uz titulu najboljeg strijelca proglašen i najboljim igračem seniorskog turnira. Seniorska pobjednička momčad dobila je deset tisuća kuna, veteranska 5000, dio od toga “budžeta” sigurno je ostalo i za šankom ispod šatora u Tenji.

Krešimir Lacković
IDEALNE MOMČADI TURNIRA
Prvi put, ali svakako zanimljiva i lijepa odluka, birala se najbolja momčad ne samo turnira nego svakoga kola. Naravno, na kraju je izabrane i idealna šestorka kod seniora, veterana i pionira. Evo tko je ušao u idealne momčadi:

SENIORI: Simić (CB Downtown), Pandurević, Mihaljević, Damjanović (svi Mursa VBK), Belaj (CB Downtown), Šerić (CB 5 Gravia DGO).

VETERANI: Benić (AB Skripta), Šimić, Ižaković, Dakić (svi AB Skripta), Požega (Hebron Kafić uzdravlje), Mijatović (Caffe 5 Gravia).

PIONIRI: Varlam (Lege), Kerovec, Tomljanović (Lege), Majhen, Stević (PZ Ćelije), Sporiš (Perfect team).

NAJ, NAJ...
 
SENIORI

Najbolji igrač: Domagoj Damjanović (Mursa V.B.K.)

Najbolji strijelac: Domagoj Damjanović (Mursa V.B.K.)

Najbolji golman: Marko Simić (CB Downtown)



VETERANI

Najbolji igrač: Hrvoje Šimić (AB Skripta)

Najbolji strijelac: Goran Dakić (AB Skripta)

Najbolji golman: Boris Benić (AB Skripta)



PIONIRI

Najbolji igrač: Andrija Kerovec (Lege)

Najbolji strijelac: Tin Tomljanović (Lege)

Najbolji golman: Karlo Varlam (Lege)

REZULTATI FINALNE VEČERI
Rezultati finalne večeri: pioniri za 3. mjesto: Perfect team - NŠ NK Čepin 1:0 (Sporiš); pioniri finale: Lege - PZ Ćelije 3:0 (Kerovec, Tomljanović 2); veterani za 3. mjesto: Hebron Kafić uzdravlje - Eko Jazo 3:2 (Požega, Levak, Runtić/Musa, I.Vuka); veterani finale: AB Skripta - Caffe 5 Gravia 2:1 (Šimić, Dakić/Mijatović); seniori za 3. mjesto: Caffe 5 Gravia DGO - Autopraonica Mustang 2:1 (Šerić,Blagojević/Vrček); seniori finale: Mursa VBK - CB Downtown 4:0 (Damjanović 3, Ćosić).

Najčitanije iz rubrike