Regija
SLATINSKA UDRUGA AUM OBILJEŽILA SVJETSKI DAN GLAZBE

Upoznali terapijske zvučne zdjele Peter Hess
Objavljeno 22. lipnja, 2022.
SLATINA - Od 1982. godine na prvi dan ljeta, 21. lipnja, obilježava se Svjetski dan glazbe. Na poseban način obilježen je i u slatinskoj udruzi AUM.

– Taj se dan obilježava u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima, a mi smo ga obilježili na radionici sa Super Relax Kidsima, djecom od 4 do 14 godina, svirajući tibetanske i terapijske zvučne zdjele, kao i razne druge instrumente za opuštanje, meditaciju i smirivanje uma – rekla nam je predsjednica udruge, certificirana terapeutkinja zvukom s obukom u Indiji, Svjetlana Dupan, koja je vodila radionicu pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije.

– Terapijske zvučne zdjele Peter Hess, kojima se koristimo u radu s djecom, ali i s odraslima, proizvedene su, koristeći se drevnim znanjima, ručno od 12 metala za zvučne terapije na cijelom tijelu, posebno na zglobovima, jer se odlikuju snažnim vibracijama. U istočnim zemljama zvučne zdjele pripadaju u vibracijsku medicinu jer tijelu i organima vraćaju prvobitnu frekvenciju zdravlja, kreiraju vibracijski zvuk harmonije na frekvenciji koja djeluje na živčani sustav tako da izaziva opuštanje, usporavanje aktivnosti tijela kao što su disanje, rad mozga i srca te ujedno otpušta bol – objasnila je Dupan te dodala kako je studija iz 2016. godine na Institutu za mozak i kreativnost Sveučilišta Južne Kalifornije otkrila da glazbena iskustva u djetinjstvu mogu ubrzati razvoj mozga, posebno u područjima usvajanja jezika i vještine čitanja te razumijevanja govora, a igra instrumentima može poboljšati rješavanje matematičkih problema. P.Ž.
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike