Osijek
LJETO U GRADU

Osječka ljetna noć ove subote. Bit će za svakog ponešto
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki put nudi nešto novo po cijelom središtu

Ljeto u Osijeku i službeno može početi, i to omiljenom lokalnom manifestacijom Osječka ljetna noć. Njezina će se lipanjska verzija održati u subotu (25. lipnja), a u najtoplijem će godišnjem dobu imati još dva izdanja - posljednje subote u srpnju i posljednje subote u kolovozu. Iz Turističke zajednice grada Osijeka poručuju kako su visok temperature već najavile kalendarski početak ljeta, a brojne manifestacije u lipnju dodatno su potaknule pozitivnu atmosferu u najljepšem gradu na Dravi.



Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prikladnom za različite dobi. Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki put ponudi nešto novo - od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa do sličnih zabavnih aktivnosti.

Prema programu, na Šetalištu kardinala Franje Šepera od 19 do 23 sata bit će organizirana prigodna prodaja ponude lokalnih obrtnika i proizvođača, uz večer vinila. Obrtnici će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima sa starih gramofonskih ploča.

U Prolazu Vanje Radauša (kod spomenika Franji Krežmi) u 20.30 za zaljubljenike u živu glazbu i tradicionalni zvuk pobrinut će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka, koje će se potruditi uljepšati šetnju sugrađanima i gostima grada.

Na Trgu Ante Starčevića od 17 do 22 sata sportsko je natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR - otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3x3 košarci. Riječ je o novom olimpijskom sportu, koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja, 24. i 25. lipnja, na Trgu Ante Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i dodatni sadržaji kao što su Kids zona, Gaming zona i Urbana zona.

Na Trgu slobode, na kojem je i inače najviše djece, u 20 sati održat će se jedna od najpopularnijih predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Zeko, Zriko i Janje. Ta kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih Osječana, a danas u novom i obnovljenom izdanju oduševljava i nove generacije.

Izložbu Parkovi Osijeka, nekada i sada bit će moguće pogledati u Sakuntalinu parku od 19 sati. Na romantičnoj će pozornici secesijskog parka posjetitelji moći razgledati izložbu posvećenu najvećem blagu grada - parkovima. Da je grad na Dravi zelen u duši, znaju već i ptice na grani, a izložba posvećena zelenim oazama grada predstavit će i njihov izlog kroz prošlost, poručuju organizatori Osječke ljetne noći.

Ivana Rab Guljaš
19

sati službeni je početak Osječke ljetne noći. Do njezina kraja svatko će stići obići sve “postaje”

ZA VIKEND I REART TE MOTO SUSRETI
Posljednji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta, koji se održava od 24. do 26. lipnja na livadi u Tvrđi, te tradicionalnih i prepoznatljivih Moto susreta, koji se također održavaju od 24. do 26. lipnja, na lijevoj obali rijeke Drave.

U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u toplim ljetnim večerima.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike