Regija
ĐAKOVAČKI HNS UOČI SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA:

"Građane šokiralo povećanje cijena smeća i vode, sada će i grobne naknade"
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
ĐAKOVO – Uoči sjednice Gradskog vijeća, sazvane za utorak, 21. lipnja, đakovački HNS na konferenciji za novinare, na Trgu, prozvao je gradsku vlast, kako je rekla predsjednica Ljiljana Pološki Jurjević, "za ogromno povećanje cijena usluga gradskih komunalnih tvrtki Univerzala i Đakovačkog vodovoda koje su šokirale građane". Cijene se odnose na odvoz otpada i vode s odvodnjom. Njihova povećanja, što vrijede od 1. svibnja, odnosno od 1. travnja, ocijenila je nedopustivima. – Iz Univerzala smo dobili još jednu, smeđu kantu i pitam se opravdava li njezin odvoz toliko povećanje cijena. Također, kako Vodovod može opravdati povećanje stavke odvodnje s 0,82 na 3,35 kuna, bez PDV-a?! Ponavljam, povećanja su nedopustiva, no nije tu njima kraj – očekuje nas i povećanje grobne naknade, a o čemu je točka na dnevnom redu današnje sjednice GV-a, rekla je Pološki Jurjević.

-Kako navode u Univerzalu, ono će biti minimalno, a slijedi zbog inflacije, povećanog obujma poslova zbog širenja grobalja, kao i zbog promjene pružanja kvalitete usluge koju pruža Univerzal.Tako ćemo, npr., za grobnicu u gradu umjesto dosadašnjih 163 plaćati 203,82 kune, a u prigradskim naseljima sa 123,01 sada ta naknada ide na 159,92 kune, dodala je predsjednica đakovačkog HNS-a, ujedno i gradska vijećnica. Zatražila je od Grada pronalazak mjera za ublažavanje tih poskupljenja. Aktualizirala je i pitanje zavrršetka radova u Preradovićevoj, Pavićevoj, te zapitala kada će napokon krenuti rekonstrukcija Gupčeve jer ona, dodala je, spaja dvije najveće znamenitosti grada – katedralu i Ergelu.

Nezadovoljstvo stanjem infrastrukture, odnosnom odnosom Grada prema svojim prigradskim naseljima – Selcima Đakovačkim i Budrovcima, te da se dana obećanja o sadržajima u njima ne ispunjavaju, istaknuli su članica Predsjedništva HNS-a Đakovo i članica selačkog VMO-a Božica Turić, te potpredsjednik đakovačkog HNS-a, Budrovčanin Željko Skorup. S.Župan
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana