Crna kronika
CRNE BROJKE SLAVONSKIH PROMETNICA

Dvostruko više poginulih ove godine
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
Dvostruko više osoba smrtno je stradalo u prometu od 1. siječnja do 19. lipnja ove godine u Osječko-baranjskoj županiji. Poginulo je deset osoba, dok ih je lani u istom razdoblju poginulo pet. "U tri nesreće smrtno su stradale četiri osobe, a zabrinjava činjenica da je 40 posto krivaca za ove nesreće bilo alkoholizirano. Također, 83,33 posto poginulih nije koristilo sigurnosni pojas. U nesrećama je još 60 osoba zadobilo teške ozljede, što je 71,42 posto više u odnosu na prošlu godinu. Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, jer na takav način pridonose kako osobnoj tako i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. Cijenili bismo apsolutno svaku pomoć građana usmjerenu na detektiranje vozača koji svojim rizičnim ponašanjem u prometu teško ugrožavaju ostale sudionike. Ako se postavimo na način da to nije naša briga, direktno smo odgovorni za teška stradavanja na našim prometnicama od kojih nitko nije izuzet, pa ni mi sami, jer svi smo mi sudionici u prometu na bilo koji način", poručuju iz PU osječko-baranjske.

Samo za vikend, na području PU osječko-baranjske, policija je zabilježila 193 prometna prekršaja. Zaustavljena su 22 pijana vozača automobila i devet biciklista, 66 vozača vozilo je prebrzo, 28 osoba nije bilo vezano, sedam vozača nepropisno je koristilo mobitele za vrijeme vožnje, a troje ih je vozilo bez položenog vozačkog ispita. Tijekom protekloga vikenda na svim hrvatskim cestama policajci su utvrdili ukupno 3816 prekršaja, a najveći broj prekršaja - vožnja pod utjecajem alkohola, počinili su vozači u dobi od 18 do 24 godine. U prometu su zatečena 72 prekršitelja.

Da su mladi vozači bili pijani u prometu i u Slavoniji, svjedoči primjer iz požeškog kraja. U nedjelju, oko 4.40 sati, u blizini mjesta Alilovci, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila upravljao BMW-om, u zavoju je zbog prebrze vožnje vozilom sletio u kanal. Za vikend je utvrđeno ukupno 45 prekršaja, od čega četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 23 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja. U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom protekloga vikenda u prometu je zaustavljeno 12 pijanih vozača. S.Lacić
Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi