Sport
PROMETAN PRVI DAN U SV. MARTINU

Bohar dogovorio s Poljacima, Daku opet na posudbi u Muri
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
Osijeku bi za Boharov transfer u Poljsku trebalo pripasti 200.000 eura odštete

Vezani članci

NOVA LICA NA PRIPREMAMA BIJELO-PLAVIH

Dvojac se dokazuje, Zebec na probi

Nogometaši Osijeka u ponedjeljak su rano poslijepodne stigli u svoju pripremnu bazu Sv. Martin na Muri. Trener Nenad Bjelica poveo je 34 igrača, neki će se priključiti naknadno, poput Mihaela Žapera, koji je ozlijeđen, i Ivice Ivušića, koji je dobio produženi odmor zbog reprezentativnih obveza.



Žaper će se momčad priključiti u srijedu, a Ivušića se očekuje sljedećeg vikenda, točnije, 26. lipnja. Tek što su došli u Sv. Martin, već su se dogodili kadrovski "gubitci". Nisu bili neočekivani, nego planirani jer će napadač Mirlind Daku opet na posudbu, i to na isto mjesto gdje je uspješno igrao proljetos - u redove slovenske Mure.

Petković u Šibenik?


Daku je posuđen Slovencima do kraja sezone, a u Gradskom vrtu ostavili su mogućnost ranijeg opoziva te Dakuove posudbe. Naime, ovisno o razvoju stiuacije s ostalim napadačima, točnije, ako bi se eventualno dogodio nekakav izlazni transfer u tom dijelu momčadi, Osječani će Dakua moći vratiti ili do kraja kolovoza ili na zimu. Daku je proljetos u Muri ostavio odličan dojam, a na posudbu ga je želio i Zoran Zekić u Slaven Belupo, no prevagnula je opcija povratka u Sloveniju. Sljedećih dana trebala bi se realizirati još jedna posudba. Vinko Petković će se najvjerojatnije vratiti kući u Šibenik kao posuđen igrač, a i ta će posudba biti, navjerojatnije, do kraja sezone. Prema naznakama koje je dao Bjelica na početku priprema, slično rješenje tražit će se za Šimu Gržana te za vratara Marka Barešića i mladog lijevog beka Ivana Cvijanovića, kojima će se za posudbu tražiti isključivo prvoligaški klubovi. I to bi otprilike bilo to kada su u pitanju igrači iz drugog reda. Što se tiče eventualnih transfera prvotimaca, zasad nema novosti. Ivušić, Beljo, Žaper i Kleinhesiler oni su za koje postoji interes, a ode li netko od njih, Bjelica će krenuti u akciju dovođenja adekvatne zamjene. Uglavnom, kako sada stvari stoje, ovo bi ljeto moglo biti jedno od najmanje prometnih u posljednjih nekoliko godina, iako to nikada ne treba uzeti zdravo za gotovo jer se stvari na tržištu brzo mijenjaju.

Bohar u Poljsku?


Iako službeno još nije potvrđeno, sve je izvjesnije kako će se Damjan Bohar vratiti u Zaglebie. Slovenac se trebao pojaviti u Sv. Martinu u pripremnoj bazi, ali iz Poljske su stigle vijesti da je s klubom u kojem je igrao prije Osijeka dogovorio dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još godinu dana. Osijeku bi, navodno, trebala pripasti odšteta od 200.000 eura. Inače, Bohar je među bijelo-plave stigao krajem rujna 2020., a u tom je razdoblju skupio 62 nastupa za Osijek postigavši pri tome 11 pogodaka i sedam asistencija. Bijelo-plavi su ga platili 850.000 eura, u početku je izgledao kao pravo pojačanje, ali se zbog nekog razloga s vremenom počeo gasiti, a prošlog se proljeća, s dolaskom Kristijana Lovrića, koji igra na njegovoj poziciji, gotovo posve ugasio. U samoj završnici sezone igrao je jako malo, pa se moglo naslutiti da će ovog ljeta potražiti novi klub. Istina, poljski mediji još uvijek ostavljaju određeni upitnik oko tog transfera jer, prema njima, Bohar ima i neke ponude iz Turske.

No, kako god se ta situacija rasplete, sasvim je izvjesno da Slovenca više nećemo gledati u bijelo-plavom dresu.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike