Sport
EP U SARAJEVU

Hrvatska igra za peto mjesto
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Sloveniju sa 53:45 u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu B i C divizije, koje se održava u Sarajevu. Hrvatska će za peto mjesto igrati danas (utorak) protiv Belgije, koja je u razigravanju pobijedila Grčku sa 66:47. Utakmica protiv Slovenije nije počela najbolje za hrvatske košarkaše, neposredno prije početka susreta momčad je ostala bez kapetana Ante Štimca, prvog razigravača i ponajboljeg igrača. Izostanak tako važnog igrača natjerao je izbornika Sinišu Kuharića na promjene u taktici i pristupu utakmici, igračima je trebalo ponešto vremena da se prilagode, ali kada su stvari sjele na svoje mjesto, pobjednik ni u jednom trenutku nije bio upitan. Hrvatska se početkom posljednje četvrtine odvojila na deset poena prednosti i susret mirno privela kraju.



- Znali smo da će utakmica biti teška, obje reprezentacije jako se dobro poznaju. Slovenija je vrlo dobro uigrana momčad, brza je, agresivna, a mi smo bili u rotaciji bez našeg kapetana i znali smo da će nam biti jako teško u organizaciji igre. No u drugom dijelu mlađi su dečki nešto više odgovornosti preuzeli na sebe i preokrenuli smo sve u svoju korist - kazao je izbornik Kuharić.



Najbolji strijelac u hrvatskoj momčadi bio je Dino Sinovčić s 15 poena, Ademir Demirović ubacio je 13 poena, a svoju najbolju partiju za reprezentaciju odigrao je i Stipan Pešić uz 12 koševa. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike