Sport
OSJEČANIN U HRGOVIĆEVOM KAMPU

Luku Pratljačića hvali i trener Tysona i Holyfielda
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
Već više od dva tjedna osječki boksač Luka Pratljačić nalazi se u američkom Houstonu, u kampu gdje je jedan od sparing-partnera Filipu Hrgoviću. Naš najbolji superteškaš priprema se za meč protiv Kineza Zhileija Zhanga. Meč se već trebao održati u svibnju, ali je odgođen zbog smrti Hrgovićeva oca. Novi termin je 20. kolovoza, a trebao bi se održati kao uvodni meč borbi za naslov svjetskog prvaka između Ukrajinca Oleksandra Usyka i Britanca Anthonyja Joshue. Pobjednik meča Hrgović-Zhang trebao bi biti novi izazivač pobjedniku meča Usyk-Joshua.

Prije desetak dana Pratljačiću se priključio i Matej Matković, njegov trener u BK Osijek. Luka će u Houstonu boraviti sve do 4. srpnja. Osječanin nije jedini Hrgovićev sparing-partner u Teksasu, gdje boksačima u kampu najveći problem predstavljaju vrućine.

- Strašno je vruće i treba se naviknuti na ove uvjete. Sparinzi se održavaju otprilike svaki drugi dan. Luka nije jedini sparing-partner, ali ima dana kada je Hrgoviću on jedini. Kada nema sparinga radi se boksačka tehnika i snaga na treningu, a osim boksačkih treninga rade se i kondicijski treninzi - pričao nam je Matej Matković, koji tvrdi da je za njegovog borca ovo jako vrijedno iskustvo. Za prikazano u kampu Osječanin dobiva same pohvale.

- Luka će nakon ovoga sigurno podići svoju letvicu forme. Ovo mu je vrijedno iskustvo, kao što je uostalom i meni kao treneru ovo također vrijedno iskustvo. Sve ćemo mi to integrirati u naš budući rad. Luka odlično izgleda u ringu, dobiva pohvale od Ronniea Shieldsa, novog Hrgovićevog trenera, veterana i dokazanog stručnjaka. Između ostalih trenirao je Mikea Tysona i Evandera Holyfielda. Sada uz Filipa trenira i aktualnog svjetskog prvaka Jermalla Charla.

Jermall i Jermell Charlo su blizanci. Jednu minutu stariji Jermall ima skor 32-0, a Jermell je trenutačno na 35 pobjeda i jednim porazom, pa su već sada velike zvijezde u srednjim kategorijama. Stoga je Shieldsov rad s Hrgovićem već pokazatelj kako s Hrvatom imaju velike planove. A sada mu je i jedan Osječanin ušao u radar.

K.Lacković
Priredba pod imenom Bijes na crvenom moru trebala bi se održati 20. kolovoza, u Saudijskoj Arabiji

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike