Sport
BORNA ĆORIĆ

Samo da budem zdrav, onda ću igrati i dobar tenis
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
Samo dan nakon što je u Italiji osvojio ATP Challenger, hrvatski tenisač Borna Ćorić najavio je svoj povratak na umaški ATP turnir te izrazio nadu da će krajem srpnja u Stella Marisu "biti zdrav i igrati svoj najbolji tenis".

- Prva pozivnica za glavni turnir ide Borni u ruke. Mi kao turnir imamo nekakvu obvezu da mu pomognemo u povratku, koji, vidimo, ide dobro. Nadamo se da će ići još bolje i da će se uskoro vratiti tamo gdje i pripada - rekao je direktor Plava laguna Croatia Open Umaga Tomislav Poljak.

Plava laguna Croatia Open Umag igra se od 25. do 31. srpnja, a Ćorić će na jedinom hrvatskom ATP turniru nastupiti prvi put nakon 2019.

- Drago mi je da se vraćam u Umag. Hvala na pozivnici, koja mi je jako važna u ovom trenutku. Prvih šest turnira sam, može se reći, bacio u vodu. Uvijek sam govorio da mi je Umag najdraži turnir na Touru. Tamo sam osvojio svoje prve bodove i uvijek sam se rado vraćao. Kad sam posljednji put bio tamo, stvarno mi je bilo jako žao što sam odigrao dosta loš meč. Nadam se da ću ove godine biti zdrav, kao što sada jesam, i da ću igrati svoj najbolji tenis - rekao je Borna Ćorić, koji nije imao vremena, a ni posebnu želju proslaviti naslov u Italiji.

- Kad mi se renking spusti ispod 100 ili 50, onda mogu početi s feštama. Do tada, dok moram proći dvije stranice da bih vidio svoj renking, s feštama ćemo pričekati - dodao je Zagrepčanin koji je ovoga tjedna 203. tenisač svijeta. Naravno, uzrok tome je duga pauza zbog ozljede, jer Borna vrijedi mnogo više od 203. mjesta na ATP listi.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike