Regija
USPJESIMA PROMOVIRALI SVOJU ŠKOLU, VINKOVCE I ŽUPANIJU

Uručena priznanja osnovcima, srednjoškolcima i mentorima za nagrade na natjecanjima
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
VINKOVCI - Učenice i učenike vinkovačkih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili iznimna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima Grad Vinkovci nagradio je prigodnim poklonima za rad i trud koje su uložili, na najbolji način promovirajući svoje znanja, županiju i grad. Ukupno je 15 učenika, 15 mentora i tri školska sportska društva osnovnih škola sudjelovalo na sedam državnih i jednom međunarodnom natjecanju. Srednje škole predstavljale su Vinkovce na 12 državnih natjecanja, na kojima je sudjelovalo 26 učenika, 32 mentora te dva školska sportska društva i jedan pjevački zbor.

- Nešto manje od 90 učenika i mentora među onima je koji su išli na državna i međunarodna natjecanja u školskoj godini 2021./2022. Ono što veseli jest porast broja učenika i mentora, pa smo danas morali napraviti dvije dodjele priznanja, za osnovne i za srednje škole. Raduje nas što ćemo u budućnosti morati pronaći veći prostor za prijam svih učenika i mentora. Ovaj uspjeh sigurno nije došao preko noći, rezultat je to mnogo rada, truda i uloženoga vremena uz redovitu nastavu i za učenike i za mentore. Želim im svima još jednom čestitati i zahvaliti, jer promoviraju svoje škole i grad Vinkovce, a ovo je jedan znak pažnje i priznanja za njihov postignuti uspjeh - rekla je pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Uz priznanja i prigodne poklone učenici i mentori dobili su i novčane nagrade - za uspjehe su nagrađeni iznosom od 500 do 2000 kuna, ovisno o postignutom rezultatu. Oduševljen podatkom kako iz godine u godinu raste broj nagrađene djece bio je i zamjenik gradonačelnika Josip Romić, koji je o podijelio priznanja i nagrade.

- Činjenica je da imamo jako talentiranu i marljivu djecu i velika je čast što ih možemo nagraditi za njihov trud i zalaganje. Oni su najbolji promotori svojih škola, svoga grada i svoje županije. Ovdje nisu samo učenici, tu su i njihovi mentori koji na najbolji način prenose svoje znanje na njih kako bismo svi zajedno ostvarili odlične rezultate. Danas-sutra oni će odrasti i postati uspješni ljudi te im svima poručujem da, kada završe formalno obrazovanje, ne dopuste da im prođe ijedna godina, a da ne steknu neka nova znanja i vještine - rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Dodjelu nagrada svojim izvedbama uveličali su pjevači Gimnazijskog zbora Dionizije, predvođeni profesoricom Sandrom Milovac, a koji su i sami nagrađeni za uspjeh na državnom natjecanju.



Miroslav Flego
Za uspjehe zaslužni su nagrađeni iznosom od petsto do dvije tisuće kuna, ovisno o postignutom rezultatu

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike