Regija
CRVENI KRIŽ ZHVALJUJE DONATORIMA

Dobri ljudi pomažu mladim Ukrajincima
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
SLATINA - Skupina od tridesetak ukrajinskih izbjeglica, majki s djecom, boravi na Pustari Višnjici, gdje čekaju prestanak ratnih djelovanja u svojoj zemlji. Gradsko društvo Crvenoga križa Slatina i brojni donatori različitim aktivnostima nastoje im učiniti vrijeme koje provode u našoj zemlji što ugodnijim i omogućiti da se što lakše uklope u novu zajednicu.

Među donatorima su bračni par Sanja i Marijan Borovac, zahvaljujući čijoj je dobronamjernosti prošle nedjelje desetak malih izbjeglica iz Ukrajine uživalo u njihovu obiteljskom bazenu u Cabuni. Njihove kćeri Marisela i Magdalena i prijateljica Bruna napravile su dirljiv doček s balonima u znaku ukrajinske zastave i natpisom dobrodošlice na ukrajinskom jeziku. Prijateljska ponuda kupanja za male Ukrajince ostaje otvorena cijelo ljeto.

Mateja i Stjepan Venus iz Slatine prije nekoliko dana ustupili su svoj "napuhanac" besplatno i postavili ga na Višnjici kako bi se mali Ukrajinci zabavili i lakše prebrodili svoje izbjegličke dane.

Glazbeni promotor Krešimir Kepka iz Virovitice darovao je mladim Ukrajincima devet besplatnih ulaznica za Thompsonov koncert, koji je u Virovitici održan 15. lipnja. Bio je to prvi veliki rock-koncert na kojemu su djevojke i mladići bili u svom životu.

– Svim darivateljima ovih plemenitih djela velika hvala uime Crvenoga križa Slatina, koji je inicirao i prihvatio ove “miniprojekte” na zadovoljstvo djece i mladih Ukrajinaca – rekao je ravnatelj GD-a Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić. P. Žarković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana