Regija
PREDSTAVILI ZNANJA, VJEŠTINE, PROJEKTE

U lapidariju STEM4ALL - festival udruge Locus
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
VINKOVCI - U lapidariju vinkovačkog Gradskog muzeja održan je Festival STEM4ALL kao završetak još jedne uspješne školske godine robotike, programiranja, 3D modeliranja i ispisa, digitalnog crtanja i izrade videoigara, koje organizira i vodi udruga Locus nastojeći u Vinkovcima, među djecom od prvog razreda osnovne škole pa do kraja srednje škole, poticati stjecanje novih digitalnih vještina, znanja te istraživanja i razvoja općenito u području novih tehnologija. Na festivalu su članovi udruge predstavili znanja i vještine, kao i projekte koje su realizirali tijekom protekle godine dana. Robot s kojim su Vinkovčani osvojili četvrto mjesto u Hrvatskoj na natjecanju iz edukacijske robotike bio je jedna od glavnih atrakcija Festivala STEM-a u organizaciji Locusa.



- Cilj nam je javnosti prezentirati sve radove u udruzi nastale tijekom posljednjih devet mjeseci. Tako roditelji, obitelj i prijatelji naših učenika mogu vidjeti što su sve naučili, kakva znanja stekli i koje su sve nove vještine svladali. A, na koncu, i da se malo pohvale. Zaista se i imaju čime pohvaliti. Godina im je prošla u znaku brojnih uspjeha na raznim natjecanjima, od kojih je najveće četvrto mjesto na natjecanju iz Lego edukacijske robotike. Njihovoj natjecateljskoj ekipi u kategoriji robotske igre i konkurenciji od 21 ekipe iz cijele Hrvatske malo je nedostajalo do medalje, što je iznimno dobar rezultat s obzirom na to da su sudjelovali prvi put - kaže Tomislav Stepić, potpredsjednik Locusa, i podsjeća na projekt "Vinkovci u slici" u sklopu kojega su digitalnim crtanjem na torbe aplicirali motive grada Vinkovaca.



Udruga Locus počela je rad 2014. godine, kada je imala šest, sedam mališana, a danas u svome članstvu ima njih 90, učenike od prvog razreda osnovne pa do kraja srednje škole. A kako tijekom godina raste broj zainteresirane djece, tako rastu i njihove aktivnosti. M.F.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana