Regija
HRVATSKO-MAĐARSKO PRIJATELJSTVO

Nogometni su veterani ponovno odmjerili snage
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
NOVA ŠAROVKA - Općina Sopje i nakon dvogodišnjeg zastoja zbog poznatih razloga nastavlja iznimno dobru dugogodišnju suradnju s mjestima u južnoj Mađarskoj naseljenim većinskim hrvatskim stanovništvom. Dokaz tomu je i prijateljska nogometna utakmica između veterana NK Standard Nova Šarovka i veterana iz mađarskog mjesta Martinci. Organizator toga zanimljivog sportskog događaja bio je NK Standard, odnosno predsjednik kluba Željko Janečić, koji je i zamjenik načelnika Općine Sopje, pa je utakmica odigrana na igralištu u Novoj Šarovki.

– Između Općine Sopje i naših prijatelja Hrvata iz Mađarske dugi je niz godina odlične suradnje u svim aspektima, kako prilikom apliciranja zajedničkih EU projekata prekogranične suradnje, tako i na kulturno-umjetničkom, zabavnom i sportskom području. Oni dolaze k nama, mi idemo k njima, i naše će se suradnje zasigurno nastaviti. Već sljedeći događaj je Lilanje na Ivanje u Sopju, 23. lipnja, koje organiziramo u sklopu realizacije projekta Dravske manifestacije - rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš, koji je i sam odigrao drugo poluvrijeme utakmice za ekipu veterana Standarda. On je zahvalio gostima iz Martinaca na korektnoj igri i zaželio im ugodan boravak u Novoj Šarovki.

Utakmica je odigrana po (pre)toplom vremenu u prijateljskom ozračju, čemu je pridonijelo i strogo, ali korektno suđenje Gorana Loparca. Premda rezultat nijednoj ekipi nije bio u prvom planu, a glavni cilj bilo je prijateljsko druženje, podsjetili su da nitko ne voli izgubiti, pa su na kraju gosti pobijedili rezultatom 2:3.

– Poslije nekog vremena ponovno smo ugostili naše prijatelje iz Mađarske i odigrali prijateljsku utakmicu. Rezultat u svim našim međusobnim susretima nije bitan, važno nam je druženje i održavanje naših dobrosusjedskih odnosa. Ovaj, kao i mnogi drugi događaji ovdje u Novoj Šarovki, održan je pod pokroviteljstvom Općine Sopje, pa bih ovim putem zahvalio načelniku Berislavu Androšu što nam uvijek izlazi ususret - rekao je Janečić te najavio skorašnji uzvrat u Martincima.

P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike