Osijek
DAN OTVORENIH VRATA PU

Policajci pozvali mlade
ljude da im se pridruže
Objavljeno 20. lipnja, 2022.

Policiji neće nedostajati kadra za popunu svojih postrojbi, ako je suditi prema interesu učenika koji su u ponedjeljak došli na Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske pogledati pokazne policijske vježbe.



Ovaj događaj osmišljen je da, kako kaže načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, zainteresira mlade ljude, ali i učenike koji su pred upisom u srednju školu, atraktivno je pripremljen tako da su svi na Trgu Vatroslava Lisinskog pomislili kako su usred neke talačke krize i uličnih nemira. Vrhunski uvježbani policajci izvirali su sa svih strana i zorno prikazali kako to izgleda na njihovim svakodnevnim, ali i izvanrednim intervencijama.

Pred ovolikom navalom policijskog adrenalina doslovce nema onoga u publici koji je do sada u sebi nešto loše pomislio, a da se nije istom za to pokajao, jer, eto što bi ga moglo zadesiti da se to usudio i napraviti.

"Bolje biti policajac nego kriminalac", ustvrdio je potiho jedan dječarac u publici, kojemu je školska torba o ramenu dala naslutiti da je jedan od onih čiji će izbor biti policijsko zanimanje.

A mjesta ima za njih šestotinjak. Bece potvrđuje da su u potrazi za budućim kolegama, pa su im htjeli što realnije prikazati ovo odgovorno, a ponekad i vrlo opasno zanimanje.

Svake godine imaju vrlo velik interes, a ovo je bila prigoda da pozovu dvije kategorije - one koji žele upisati policijsku školu, ali i one do 28 godina koji se žele "prekvalificirati" za policajce u programu srednjoškolskog osposobljavanja odraslih osoba, pa ih je načelnik Bece pozvao da se prijave na natječaj.

- Uz natječaj na kojem primamo 480 polaznika mlađih od 28 godina, bit će raspisan i natječaj za prijam u treći razred Policijske škole Josip Jović za stotinu kandidata koji moraju biti mlađi od 19 godina. Odaziv u Slavoniji uvijek je dobar, bude čak i previše kandidata - kaže Bece.

Darko Pejić
VULIN: SAMO POHVALE NA RAČUN POLICIJE
Bece poručuje kako zapravo policajac nije zanimanje, nego način življenja, jer on mora biti uzoran građanin, jer i u službi i izvan službe mora biti primjer. Ovom su prilikom bili prikazani svi rodovi od policije, krimpolicije, granične policije preko specijalne, interventne policije, prometne policije do protueksplozijskog odjela... Danima otvorenih vrata nazočio je i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin pohvalivši policajce iz Policijske uprave osječko-baranjske s kojom Grad Osijek, kako je rekao, ima izuzetno dobre odnose, kao i kroz Vijeće za prevenciju kojemu je cilj da građani budu što sigurniji.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike