Ekonomija
TRŽIŠTE

Izvoz ABC sira na Bliski istok
Objavljeno 21. lipnja, 2022.

Prošlog tjedna počeo je izvoz ABC sira i na Bliski istok, točnije u Irak, tržište velikog potencijala s više od 40 milijuna stanovnika. Javili su to iz tvrtke Belje plus d.o.o., i dodali da je "ABC svježi krem sir jedan od najsnažnijih domaćih brendova koji svoj uspjeh gradi i na međunarodnom tržištu. Već više od četrdeset godina ABC sir je prisutan u svim zemljama Adria regije i jedan je od rijetkih domaćih mliječnih proizvoda koji ima i uspješnu izvoznu priču, kako na europskim tržištima, tako i u Americi i Australiji".


Zbog svoje široke zastupljenosti na različitim inozemnim tržištima ABC sir trenutačno je najvažniji izvozni proizvod Belja, kompanije koja ove godine obilježava 325 obljetnicu poslovanja. Specifičan po svojoj jednostavnosti, ABC sir nastaje od samo tri sastojka - mlijeka, vrhnja i malo morske soli. Ne sadrži nikakve konzervanse i aditive, zbog čega ga vole potrošači svih generacija na različitim tržištima.

"ABC svježi krem sir jedan je od najprepoznatljivijih brendova u Hrvatskoj i regiji, a iskorak koji radimo svake godine na inozemnim tržištima zalog je za budućnost i pokazatelj kvalitete, jer je konkurencija u mliječnom segmentu izuzetno jaka. Prodaja ABC sira na domaćem i inozemnom tržištu raste svake godine i ako ovako nastavimo, a imamo sve predispozicije, morat ćemo povećati proizvodne kapacitete da bismo mogli zadovoljiti potražnju", izjavio je Tomislav Radišić, direktor prodaje i marketinga Belja plus.


"Iako nas je pandemija nakratko zaustavila u izvozu ABC sira u Irak, u zadnjih nekoliko mjeseci intenzivirali smo pregovore s partnerima i dogovorili povratak ABC sira na to tržište. Posebno smo zadovoljni, jer smo od prošlog tjedna krenuli s velikim isporukama koje će se nastaviti i u idućem razdoblju. Trenutačno smo na dvadeset tržišta na tri kontinenta, a naši planovi uključuju daljnje širenje. U ovom trenutku pripremamo i dogovaramo nova tržišta za izvoz ABC sira na području Azije", izjavio je Marko Žeravica, rukovoditelj izvoza Belja plus. Fokus na domaću proizvodnju i snažne brendove osnova su dugogodišnje tradicije poslovanja Belja. Sa 70 proizvodnih lokacija u Baranji i središnjoj Hrvatskoj, na kojima radi 1600 zaposlenih, Belje je jedna od najznačajnijih domaćih kompanija za proizvodnju hrane, poznata po svojoj kompleksnosti i sljedivosti proizvodnje Od polja do stola.Z.R.

Možda ste propustili...

NAJPOŽELJNIJA RADNA MJESTA I PRIŽELJKIVANE BENEFICIJE

Hrvatski radnici sve lojalniji, stranci omiljeni poslodavci

OBJAVLJEN JE NATJEČAJ

Za male klaonice 20 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana