Autoglas
UČINKOVIT I MODERAN

Predstavljen Peugeot 308 SW, jedan od najljepših karavana
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
Karavan Peugeot 308 SW lansira se na hrvatsko tržište od kolovoza ove godine

Prošlog je tjedna održana domaća prezentacija jednog od najljepših karavana u C-segmentu - Peugeota 308 SW. Riječ je o vozilu izražajnog stila, učinkovitom i iznimno modernom. Prostran je za sve putnike zahvaljujući duljini od 4,64 metra i međuosovinskom razmaku od 2,73 metra.



Brojni pretinci u unutrašnjosti potpuno su prilagođeni udobnosti putnika i iznimno su praktični. U veliku središnju konzolu vozač i suvozač mogu odložiti predmete kojima se koriste. Tu je i modularnost za svakodnevne vožnje zahvaljujući klupi u drugom redu koja se može preklopiti u tri dijela (40/20/40), dok su komande za preklapanje smještene u prtljažniku. Vrata prtljažnika imaju električni pogon što olakšava njihovo otvaranje i zatvaranje kad su vam ruke zauzete, a podnica prtljažnika ima dva položaja. Tovarni obujam dovoljan je za sve privatne i poslovne aktivnosti i može biti u rasponu od 608 do 1634 litre vode (s potpuno preklopljenom klupom).


Peugeot 308 SW ima najnoviju generaciju sustava za pomoć u vožnji koji uvode poluautonomnu vožnju, čime se postiže još veća razina sigurnosti, s paketom Drive Assist 2.0 (dostupno krajem godine). Sastoji se od prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom Stop & Go (automatski mjenjač EAT8) i sustava za održavanje putanje u voznom traku, a tu su i tri nove funkcije za vožnju na odvojenim kolnicima: poluautomatska promjena voznog traka, preporučivanje brzine unaprijed i prilagođavanje brzine u zavoju.

Što se tiče pogona, novi Peugeot 308 SW dolazi s više vrsta motora: punjivi hibridni (HYBRID 225 e-EAT8, HYBRID 180 e-EAT8), benzinski (PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 i EAT8) te dizelski (BlueHDi 130 S&S BVM6 i EAT8). Novi Peugeot 308 SW u stanju je ispuniti sve potrebe svih kupaca (70 % poslovni kupci i 30 % privatni kupci), ali je spreman osvojiti i nove kupce. Pripada u skupinu vozila visoke klase s konceptom koji se temelji na ovim ključnim elementima: dizajn, učinkovitost, tehnologija i modularnost. Peugeot 308 SW lansira se na hrvatsko tržište od kolovoza 2022., a od 15. lipnja kreće predlansiranje ovog modela. Proizvodi se u Francuskoj, u tvornici Mulhouse.

Milan Bugarić
OD LIMUZINE JE 55 MM DUŽI
Koncept i dizajn zavode i privlače poglede na predmet čiji je primarni cilj da ponudi velik tovarni prostor, prostranost i praktičnost. Međuosovinski razmak je 55 mm duži nego u limuzini, čime se produljuje silueta i prostor u stražnjem dijelu. Na svom stražnjem dijelu preuzima izgled karakterističnih bočnih linija novog Peugeota 308, urezanih u dubinu.

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku