Sport
IZBORNIK TUCAK UOČI SP-A U VATERPOLU

Nijednom suparniku neće biti lako s nama
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija stigla je u Mađarsku gdje će se od 21. lipnja do 3. srpnja održati Svjetsko prvenstvo. Barakude su smještene u skupinu B koja se igra u Debrecenu, zajedno s Grčkom, Njemačkom i Japanom, a prvi će susret odigrati u utorak (21.), i to protiv najjačeg suparnike - Grčke.

U sklopu priprema izabranici Ivice Tucka odigrali su dvije prijateljske utakmice s aktualnim svjetskim prvacima Talijanima, a u Budimpešti su odradili i dva treninga s domaćinom. Ovaj će SP za Barakude biti specifičan jer u kadru nema više nekoliko igrača koji su više od desetljeća uspješno branili naše boje te su zaslužni za niz medalja. A njega neće biti lako nastaviti jer Tucak je u Mađarsku poveo dosta igrača koji se do sada još nisu nalazili u ovakvom iskušenju.

- Vjerujem da smo odradili sve što smo trebali u ovom kratkom vremenu. Naglasak je bio na tehničko-taktičkim detaljima i stvaranju potrebne kemije u reprezentaciji, bez koje nema velikih rezultata. Vremena je bilo malo, s obzirom na to da je okupljena potpuno nova generacija reprezentativaca. Imamo osam igrača koji će prvi put debitirati na velikom natjecanju. Ipak, vjerujem da smo to uspjeli i u vikend-okupljanjima, na kojima smo inzistirali kao nikada do sada, zbog želje da čim prije, brže i bolje formiramo tu kemiju i stvorimo pozitivno ozračje koje je potrebno za svaki veliki rezultat - rekao je hrvatski izbornik, koji se ne boji izazova pred njim, ali je jasno kako je i za njega ovo jedna nova situacija.

- Mnogima je ovo prvo veliko natjecanje i to ostavlja znak pitanja kako će reagirati u nekoj stresnoj utakmici. Imamo osam debitanata, to je velika brojka, za svaki sport i za svaku momčad. Raduje me međutim njihov odgovor na treningu, u bazenu, pa i u prijateljskim utakmicama. Vidim im osmijeh na licu, radost što predstavljaju svoju zemlju na velikom natjecanju. Nikad im trening nije naporan, predugačak. To mi djeluje lijepo. Nikada nisam obećavao velike stvari, čak ni kada sam imao po imenima puno jaču momčad. Ovo je potpuno nova reprezentacija, ali mislim da vrijedimo i mislim da nijednom suparniku s nama neće biti lagano - poručio je Tucak prije početka SP-a.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike