Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U HRVANJU ZA KADETE

Veronika Vilk svojila europsku broncu
Objavljeno 19. lipnja, 2022.
U tjednu od 13. do 19. lipnja u Bukureštu, glavnom gradu Rumunjske, održano je Europsko prvenstvo u grčko-rimskom načinu hrvanja za kadete do 17 godina, na kojem je nastupilo šest hrvatskih kadeta i tri kadetkinje.



Sebastijan Čibarić (65 kg), Dominik Grgić (80 kg), Antonio Radičević (110 kg) i Noa Ljubić (60 kg) izgubili su prve borbe i time završili svoje nastupe na ovom natjecanju. Mihael Lukač (71 kg) borio se protiv Bugara Racheva za treće mjesto, ali u tome nije uspio. Treće mjesto i brončanu medalju izborio je Roko Strika (92 kg – HK Zadar) protiv Moldavca Rusua.



Kadetkinje Lana Nogić (57 kg – HK Podravka) i Mila Anđelić (73 kg – HK Herkul) izgubile su prve borbe i završile natjecanje, dok je Veronika Vilk (69 kg – HK Slatina) u borbi za treće mjesto tušem svladala poljsku reprezentativku Karolinu Janinu Jaworsku. Osvajanjem brončane medalje na prvenstvu najboljih mladih hrvača Starog Kontinenta u dresu reprezentacije Hrvatske Slatinčanka Veronika Vilk još jednom je pokazala svoju izvrsnost.



Iz Hrvatskog hrvačkog saveza uputili su velike čestitke Veroniki i Roku, njihovim trenerima u HK-a Slatina i HK-u Zadar te u reprezentaciji, kao i cijeloj reprezentaciji te obiteljima mladih hrvača koji su oduševili svojim hrvanjem i razveselili sve u domovini.



Cijelo prvenstvo Europe u Bukureštu sudio je i hrvatski međunarodni sudac Marko Perić. P.Žarković
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike