Kultura
NA SREDIŠNJEM VARAŽDINSKOM TRGU ZAPJEVALI ZBOROVI

Izvedena “The Queen Symphony”
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
Na publikom ispunjenom središnjem varaždinskom Trgu kralja Tomislava u subotu je izvedena "The Queen Symphony", monumentalno djelo za zbor i orkestar britanskog skladatelja i dirigenta Tolge Kashifa. Nastupilo je više od 200 učenika glazbenih škola iz Varaždina i njemačkoga grada Ravensburga te varaždinski zbor Chorus Angelicus. "The Queen Symphony" je međunarodni projekt glazbenih škola dvaju gradova, a ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić uoči koncerta je istaknuo da su izazovi bili višestruki.

- Gostovali smo u Ravensburgu, tjedan dana smo intenzivno radili, bile su to sekcijske probe, a prije toga su profesori intenzivno radili sa svakim pojedinim solistom koji sad čini zajednički veliki korpus, simfonijski orkestar naših glazbenih škola - rekao je Matačić. Dirigent i ravnatelj Glazbene škole Ravensburg Harald Hepner istaknuo je da je zadovoljan suradnjom koja je rezultirala projektom "The Queen Symphony", po čemu je svojstven i sam Freddie Mercury.

Uz brojne građane, goste i uzvanike koncert su iz publike pratili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Damir Habijan te državni tajnici Sandra Herman i Tomislav Paljak. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente