Regija
UZ SLOGAN “ZNANJE NADOHVAT RUKE”

Veleučilište u Virovitici obilježava 15. obljetnicu
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
Na Veleučilištu u Virovitici trenutno studiraju 352 studenta,a od 2007. godine do danas diplomirala su 1602 studenta

Već punih 13 godina traje “Virovitički model” sufinanciranja rada Veleučilišta u Virovitici. Jedini je takav model i primjer zajedništva u Hrvatskoj, prema kojemu Virovitičko-podravska županija (VPŽ) te svi gradovi i općine s našeg područja izdvajaju za Veleučilište u Virovitici.



Uoči potpisa ugovora dekan Veleučilišta u Virovitici Dejan Tubić istaknuo je: “Kroz proteklih 15 godina, prvo visoka škola, danas veleučilište, ulagalo je u doktorate. Više od 1.300.000,00 kuna mi smo uložili u doktore znanosti. Današnje veleučilište ima šestero doktora znanosti, a sedam ih je pri završetku. Očekujemo da će ova godina biti najplodnija do sada jer imamo najave za tri nova doktorata. Sredstva ‘Virovitičkog modela’ VPŽ-a i svih gradova i općina pomogla su nam i u stručnoj znanstvenoj prepoznatljivosti te primijenjenom radu naših kolega. Virovitica i Virovitičko-podravska županija stvaraju dobru priču, dobre kadrove, ulažemo u studente i dajemo im doslovno kako i naš slogan kaže “znanje nadohvat ruke”. Najsvježiji planovi za budućnost su uređenje potkrovlja kako bi mogli imati sve veće razvojne mogućnosti i povezivanje s realnim sektorom, da danas-sutra postanemo regionalni centar za cjeloživotno obrazovanje kako bismo i druge mogli pripremati za tržište rada i dati im, kako se u narodu kaže - kruh u ruke.”

Izuzetno sretan i ponosan što Virovitičko-podravska županija danas ima jedno ovakvo veleučilište bio je i župan Igor Andrović, koji je rekao: “Naš ‘Virovitički model’ jedinstven je u Hrvatskoj, ali on nije nepoznat u Europi gdje postoje modeli gdje i javna uprava, poduzetnici, lokalna i regionalna zajednica financiraju rad određenih veleučilišta. Jedinstveni smo u Hrvatskoj i tako svi zajedno doprinosimo ne samo pomoći i razvoju ovog veleučilišta nego i pomoći i razvoju cijele lokalne zajednice i Virovitičko-podravske županije. Iako na ovom veleučilištu studenata ima iz cijele Hrvatske i izvan Hrvatske, najviše ih je iz naše županije. Većina kada završi obrazovanje ostaje raditi na području Virovitičko-podravske županije (VPŽ). Naš zajednički doprinos nije samo za razvoj obrazovanja, već i za razvoj gospodarstva. Danas možemo biti sretni što osim ove zgrade veleučilišta u krugu imamo i studentski dom koji je svake godine popunjen. Imamo i studentski restoran koji je izgradio VPŽ svojim sredstvima. Osim ovim iznosom od 50.000,00 kuna, Županija sufinancira i rad studentskog restorana s oko 100.000 kuna godišnje jer se cijena menija nije mijenjala devet godina. Ona nadalje iznosi 22 kune s PDV-om. Isto tako sudjelovali smo lani kao županija u nagrađivanju najbolje poduzetničke ideje gdje smo izdvojili 100.000 kuna. Dio je išao za najbolje poduzetničke studentske ideje s područja veleučilišta. To je odličan projekt i primjer odlične suradnje između Veleučilišta u Virovitici, Virovitičko-podravske županije i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. To ćemo također nastaviti i dalje. Čestitke dekanu na svemu što je napravio, čestitke i svima onima koji su stvarali, prvo visoku školu, a potom i veleučilište u posljednjih 15 godina. Za sve vaše buduće ideje, VPŽ i svi gradovi i općine bit će vam podrška i ubuduće.”

Uz slogan “Znanje nadohvat ruke”, ove godine Veleučilište u Virovitici obilježava 15 godina postojanja. Nakon potpisivanja “Virovitičkog modela”, dekan Dejan Tubić predstavio je javnosti sve one koji prenose znanja budućim generacijama studenata. Veleučilište u Virovitici ima 33 zaposlena, trenutno na njemu studiraju 352 studenta, a od 2007. do danas diplomirala su ukupno 1602 studenta.

Zdenka Rupčić
Igor Andrović

župan VPŽ-a

Jedinstveni smo u Hrvatskoj i tako svi zajedno doprinosimo ne samo pomoći i razvoju ovog veleučilišta nego i pomoći i razvoju cijele lokalne zajednice i Virovitičko-podravske županije

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike