Regija
ZAVRŠEN PROJEKT "SKVIK" EUROPSKOG DOMA VUKOVAR

Razvoj vještina mlađih od 25 i starijih od 54 godine u online stvaranju umjetničkih sadržaja
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
VUKOVAR



Europski dom Vukovar u petak će u Gradskom muzeju Vukovar organizirati predstavljanje aktivnosti projekta "SKVIK - Stvaramo kulturu virtualno i kreativno", a tom će prilikom posjetitelji moći pogledati izložbu slika i fotografija, dok će sudionici čak 120 održanih radionica dobiti potvrde o sudjelovanju.



Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna u iznosu od gotovo pola milijuna kuna, proveden je u suradnji s Fotoklubom Vukovar, u cilju razvoja vještina i socijalnog uključivanja osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine u online programe stvaranja i konzumiranja umjetničkih sadržaja i programa. Prema smjernicama natječaja Ministarstva kulture i medija sve su aktivnosti morale biti odrađene online, budući je raspisan u vrijeme prvog vala epidemije korone.

Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar, izrazila je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima tijekom devet mjeseci aktivnosti.

- Bio nam je izazov kako raditi i stvarati upravo koristeći nove suvremene tehnologije. Imali smo radionice o slikanju, fotografiji, kulturi komunikacije i općenito usvajanje znanja o kulturi, ne samo s našeg područja nego i šire. Kroz radionice je prošlo 49 osoba mlađih od 25 godina i 24 osobe starije od 54 godine, a 120 održanih radionica zorno svjedoči kojim smo tempom radili - rekla je Antunović Lazić, podsjetivši kako su s provedbom radionica krenuli u rujnu prošle godine.

Naglasila je odličan angažman i polaznika i voditelja, dodavši kako je na najbolji način dosegnut osnovni cilj - demonstracija kako se kvalitetno i kreativno može koristiti internet te osposobiti ne samo pripadnike mlađih generacija već i osobe starije od 54 godine za korištenje novih sredstava tehnologije.

Sve aktivnosti imale su obrazovnu komponentu razvoja vještina i učenja o kulturi kao i online izvorima kulturne ponude. Umjetnička je komponenta bila uključena kroz poticanje stvaranja umjetničkih djela u području slikarstva i fotografije. Organizatori su posebno zadovoljni time što je dio polaznika iskazao interes za nastavak sudjelovanja u programima toga oblika i nakon završetka projekta.

U svojstvu voditelja bili su angažirani Radmila Bogdanović, Mira Stamatović. Maja Buljubašić, Dario Matić i Zoran Šimunović te Aleksandar Kojić (voditelj projekta) i Nicole Alt (informatička stručnjakinja).

Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike