Regija
IZLOŽBOM I PROMOCIJOM ZAPOČINJE 54. LJETO VALPOVAČKO

Red pjesme, plesa, sporta, koncerata
Objavljeno 19. lipnja, 2022.
VALPOVO



Valpovo, njegova prigradska naselja, ali i cijela Valpovština, ovoga će tjedna živjeti u znaku 54. zaredom "Ljeta valpovačkog" – najveće kulturne manifestacije amaterskog stvaralaštva Valpovštine koja se nakon dvije godine stanke ponovo vraća u svoje nekadašnje okvire.



Izložbe, koncerti, promocije, revije i prezentacije, ali i svečano otvorenje novouređenog gradskog Trga samo su neki od brojnih događanja utkanih u ovogodišnji program događanja ove poznate manifestacije čiji su organizatori Ustanova za kulturne djelatnosti "Ante Evetović Miroljub" Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova, Valpovački poduzetnički centar i Grad Valpovo, a pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Osječko-baranjska županija uz podršku pokrovitelja. Dio događanja održavat će se na prostoru gradskog Trga, a dio na ljetnoj pozornici u dvorcu Prandau Normann.

Od događanja koja imaju tradicionalni karakter, a koja su najavljena i za ovu godinu, valja izdvojiti čitanje Valpovčica, promociju Valpovačkog godišnjaka te Reviju pjevača amatera koja će se održati u petak. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u kostimiranom prikazu Grofovskog lova, a u suradnji s Konjogojskom udrugom Valpovštine održat će se i sve popularniji "Slama kup". Bit će tu i raznih izložbi, kolonija, ali i promocija knjiga, a organizatori su se pobrinuli i za dobar provod i zabavu posjetiteljima kroz koncerte koje će održati Gibonni, grupa Vigor i Klapa Rišpet. Nedjelja, 26. lipnja, tradicionalno će biti u znaku Eko etno sajma, svečane povorke folklornih skupina i šokačkih zaprega te smotre folklora. L.Aničić
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike