Osijek
REGATA OSIJEK - ALJMAŠ

Sto čamaca u počast poginulim braniteljima
Objavljeno 18. lipnja, 2022.

Stotinjak plovila isplovilo je u subotu ujutro iz osječke Zimske luke prema ušću, u počast poginulim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata. Sudionici 22. regate Osijek - Aljmaš isplovili su u pratnji broda osječke Lučke kapetanije na kojem su bili i zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić te zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. Oni su uime županije i grada kasnije položili vijence u Dunav.

"Na oko stotinu brodica 400 je sudionika krenulo prema Aljmašu u tradicionalnoj regati koja se održava 22. put. Na ušću Drave u Dunav, vijenac će, u sjećanje na sve poginule branitelje iz Domovinskog rata, pustiti i Osječko-baranjska županija i na taj način još im jednom zahvaliti za doprinos u stvaranju slobodne domovine", kazao je Lukić.

"Ovo je i početak motonautičke sezone, to je prvi ozbiljniji plov s dosta plovila i s nešto gostiju iz Siska i Zagreba. Nakon polaganja vijenaca našim herojima družimo se na igralištu u Aljmašu uz obrok i piće", rekao je Krešimir Pešut, član Izvršnog odbora Moto-nautičkog kluba Drava Osijek. I.A.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike