Osijek
SPUŠTEN ZASTOR NA 23. IZDANJE PANNONIAN CHALLENGEA

Amerikanac Jacob Thiem
najbolji je BMX vozač, našem
Marinu Rantešu pripalo drugo mjesto
Objavljeno 18. lipnja, 2022.

Spektakularnim natjecanjem vozača BMX-a u subotu je spušten zastor na 23. izdanje Pannonian Challengea, a titula pobjednika nakon uzbudljive završnice, u kojoj je i ove godine sudjelovala svjetska krema ovog ektremnog sporta, među kojom je već dugo i naš Marin Ranteš, pripala je Amerikancu Jacobu Thiemu, koji je nakon pošlogodišnjeg trećeg mjesta ove godine otišao dvije stepenice više, što ga je, kako je rekao u emotivnoj izjavi nakon natjecanja, iznimno obradovalo.


- Osjećaj je nevjerojatan, nakon neugodne ozljede koju sam zadobio ubrzo nakon prošlogodišnjeg Pannoniana, uspio sam se vratiti i nakon svakodnevnih napornih treninga ostvariti ovu veliku pobjedu. Osjećaj je nestvaran, ovo je velika čast i jako sam sretan - uzbuđen je bio Thiem.

No, krenimo redom. Nakon što ih je sve prestavio majstor ceremonije, MC Catfish, natjecanje prve četvorke (od 12 finalista), tzv. prvi heat odličnim nastupom u prvoj od dvije vožnje (runa) otvorio je Britanac Declan Brooks, koji je od sudaca dobio 90,33 boda, čak 15-ak više od ostatka četvorke koju su još činili Slovenac Jaka Remec, Nijemac Michael Meisel i Čileanac Jose Cedano, što mu je, unatoč nešto lošijem drugom runu (69.33), omogućilo dug boravak na prvom mjestu ukupnog poretka.

Drugi heat otvorio je Amerikanac Bryce Tryon, a ostatak četvorke činili su Čeh Tomáš Beran, Jacob Thiem i Mađar Ernests Zëbolds. Unatoč padu odmah na početku prvog runa, fenomenalnom vožnjom u drugom Thiem je zaslužio 92 boda čime je preuzeo prvu poziciju u ukupnom poretku, koju, pokazat će se, do kraja nije ispuštao.

U trećem heatu nastupili su najbolji vozači iz kvalifikacija, najprije Britanac Kieran Reilly, a potom i Amerikanac Justin Dowell, Argentinac Jose Torres Gil i kao posljednji naš Marin Ranteš, koji je u prvom runu "razvalio" skate park, no nedovoljno da bi prestigao Thiema (91.33) te se morao zadovoljiti drugim mjestom. U odlučujućem, drugom runu Reilly je ispao odmah na početku vožnje nakon kvara na biciklu, a greška se potkrala i Rantešu, što ga je izbacilo iz kombinacija za obranu naslova pobjednika, koji je na kraju zasluženo pripao Jacobu Thiemu. I. Alilović

Najčitanije iz rubrike