Novosti
NOVINAR MATE PRLIĆ O NEREDIMA I BORAVKU U REMETINCU

Događaj na Desincu ne smije biti hrana za policiju i navijače
Objavljeno 17. lipnja, 2022.
Novinar Dalmatinskog portala Mate Prlić, koji je u remetinečkom zatvoru bio nešto manje od mjesec dana nakon što ga je policija uhitila na odmorištu A1 Desinec tijekom navijačkih nereda, poručio je u petak u Splitu kako događaj ne Desincu ne smije biti hrana ni za policiju ni za navijače. Prlić je rekao da sve što izjavljuje govori isključivo u svoje ime. Poručio je da ne želi da se tako nešto ikada više ponovi.

Ponovio je da je dobar dio nereda spavao, a kada se probudio i otišao vidjeti što se događa - uhićen je. Istaknuo je da njega policija nije tukla. "Mene policija nije tukla, imam fotografije na kojima se vidi da nisam vezan, a nisu me ni tukli. Nemam nikakve pritužbe na policiju, no u ćeliji u kojoj sam bio dolazili su momci polomljeni, razbijenih glava. Bilo je tu momaka od 18 godina kojima je to bilo prvo gostovanje. To im je psihički bilo grozno", rekao je. Strahovao je da će neki počiniti samoubojstvo, da će se objesiti.

"Bojao sam se za jednog momka koji nije s nama izišao u šetnju, nego je ostao sam u sobi", opisao je Prlić kolegama svoje dojmove iz zatvora u Remetincu. Poručio je da to što se dogodilo ne smije biti hrana za mržnju prema policiji, ali i policiji je poručio kako se ne može dogoditi da je 40 navijača u zatvoru mjesec dana. Prema njegovu mišljenju, radilo se o prekoračenju ovlasti, jer se pucalo na ljude. No, ističe i da nema opravdanja za napad na policiju. Pozvao je navijače da ne generaliziraju o policiji, ali ustvrdio je da su policajci, unatoč tome što više nije bilo ugroze za njih, lomili vezane ljude, pucali u mraku, što mu je bilo šokantno. Prema njegovim riječima neki su policajci pokušali u tome spriječiti svoje kolege.

Upitan je li vidio nekog poznatog u Remetincu, odgovorio je da je s Nadanom Vidoševićem ugodno razgovarao o politici i gospodarstvu. Ivu Sanadera nije vidio, ali je čuo da je pitao za Splićane. Rekao je i da ih je u 20 kvadrata bilo osam, da je sada psihički super te da nikada nije imao ljepšu šetnju Splitom.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici donijelo je odluku o puštanju 25 navijača Hajduka iz istražnog zatvora koji su osumnjičeni za sukob s policijom na odmorištu Desinec nakon derbija Hajduka i Dinama u Zagrebu. Na slobodu su pušteni nakon što je DORH predložio da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza. Nakon uhićenja Mate Prlića novinari su se organizirali i za njega potpisali peticiju, njih nešto više od 250. H
Možda ste propustili...

REGIONALNI DISTRIBUCIJSKI CENTAR OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Najbolja potvrda opravdanosti: Maksimalna popunjenost županijske hladnjače već ove zime

”ŽELIMO ZAOKRUŽITI DUBLJU INTEGRACIJU HRVATSKE”

Dobar napredak u procesu pristupanja OECD-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI SA ZAPUŠTENOM DRŽAVNOM IMOVINOM

Kuća kojom raspolaže MORH postala noćna mora za susjede

2

STROŽE MJERE PROTIV PRODORA OPAKE BOLESTI

Anušić: Svinjokolja će biti, nećemo dopustiti pojavu kuge

3

TONI MILUN PROMICATELJ FINANCIJSKE PISMENOSTI

Naučite štedjeti bez pada kvalitete života