Sport
REGATA SVJETSKOG KUPA U POZNANJU

Zagrijavanje Sinkovića, danas veslaju za finale
Objavljeno 18. lipnja, 2022.
Druga postaja veslačkog Svjetskog kupa je u Poznanju. Jedini predstavnici Hrvatske, Martin i Valent Sinković, uspješno su krenuli u pohod na drugo slavlje (prvo je bilo u Beogradu) u dvojcu na pariće. U kvalifikacijama braća su bila najbrža u svojoj skupini, ciljem su prošla u vremenu 6:15.19, te ostvarila direktan plasman u polufinale. Iza sebe su ostavili mađarsku posadu Acs/Baskai (6:18.54), a treći je bio američki dvojac Kirkegaard/Cardno (06:20.28).



- Bilo je dobro. Puno bolje smo išli nego u Beogradu. U posljednjih 500 m bilo je valova, pa smo morali biti koncentrirani, ali lagano smo pobijedili, tako da smo zadovoljni - rekao je Valent Sinković, koji nije s bratom ispucao sve rezerve, koje su ostavili za vikend.



- Prije utrke smo pričali ako će biti mogućnost ostvariti što brže vrijeme i približiti se vremenu 6:00, da idemo na to. Na 1000 metara je bilo jako dobro, ali smo prije 500 shvatili da je dosta valova i nismo htjeli riskirati raka ili nešto, pa smo spustili broj zaveslaja i mirno priveli utrku kraju - pojašnjava je Martin Sinković.



Da Sinkovići nisu išli punom brzinom svjedoči i to da je njihovo vrijeme bilo tek šesto od ukupno 15 posada, koliko ih je bilo u kvalifikacijama. Najbrže su ih odradili Nizozemci Metsemakers/Broenink (6:08.73), a glavni konkurenti iz prve utrke, Poljaci Zietarski/Baranski, također nisu išli punom snagom (6:14.43). No u subotnjem polufinalu (11.10 sati) neće biti kalkulacija. N.B.
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini