Crna kronika
I TO U POLA BIJELOG DANA

Obilaznicom vozio s 3,31 promilom
Objavljeno 18. lipnja, 2022.
U srijedu i četvrtak policajci su u Osječko-baranjskoj županiji u prometu zatekli 14 pijanih vozača. Najveća koncentracija od 3,31 promila alkohola u krvi izmjerena je 41-godišnjem vozaču automobila iz Osijeka koji je zaustavljen u srijedu oko 11.10 na južnoj osječkoj obilaznici - 106. brigade ZNG RH. Prijeti mu plaćanje kazne do 20.000 kuna ili zatvor do 60 dana, zabrana upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U Valpovu je pak zaustavljen automobil kojim je upravljao 39-godišnjak iz Podgorača, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Unatrga 14 mjeseci dva puta je pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilom pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo. Vozač je doveden na Općinski sud i od suda mu je produljeno zadržavanje na 15 dana. Također u Valpovu, 40-godišnji vozač auta iz Belišća, koji je imao 1,12 promila alkohola u krvi, oduzeo je prednost prolaska biciklistu, koji je ozlijeđen. Na raskrižju Srijemske i Lošinjske ulice u Osijeku, 24-godišnjak iz Tenje, zbog neprilagođene brzine, autom je udario u vozilo koje se nalazilo zaustavljeno na raskrižju. U krvi je imao 0,71 promil alkohola.

Iz PU osječko-baranjske objavili su kako će i ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, od 23 do 5 sati, u koordinaciji s PU vukovarsko-srijemskom, PU brodsko-posavskom i PU požeško-slavonskom, provesti pojačane mjere prema pijanim i drogiranim vozačima. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike