Osijek
MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA DLUA LIKAR

Zajedničko nadahnuće sedamdesetak slikara
Objavljeno 17. lipnja, 2022.
LIKAR - Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek organiziralo je tradicionalnu Međunarodnu likovnu koloniju. Umjetnici su se i ove godine, unatoč vremenskim (ne)prilikama, okupili, kaže dopredsjednica Ranka Mirković. Zadovoljni zbog zajedničkog nadahnuća, bili su uspješni u likovnom stvaralaštvu kao i prijašnjih godina.



- Međunarodna likovna kolonija u organizaciji DLUA Likar održana je u Ekološko-lovačkoj udruzi "Bijela roda" u Tikvešu, i to u trajanju od šest dana. Zahvaljujući uistinu odličnoj organizaciji, uspjeli smo okupiiti na Koloniji dobro i darovito društvo. Sudjelovalo je sedamdesetak slikara iz mnogih gradova Lijepe Naše i iz susjednih nam zemalja, odnosno iz Srbije te Bosne i Hercegovine. Zahvalni smo svim sudionicima, donatorima, kao i Ekološko-lovačkoj udruzi "Bijela roda", koja nam je i ove godine, kao i prethodnih, ustupila svoj prostor na korištenje i za smještaj gostiju - kaže Mirković.



Motivi su bili raznovrsni, a nadahnuće i mir poteban za poteze kistova ovi su slikari lako našli u očaravajućoj prirodi Kopačkog rita.



Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek inače je poznato po tome da se rado odaziva na brojne humanitarne akcije kada je nekome potrebna pomoć, rado se uključuju i na druge kolonije srodnih udruga, pa će slike nastale na ovoj koloniji zacijelo naći svoju svrhu i u području humanosti, kako je to bilo i uvijek do sada.

D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike