Osijek
NA LIJEVOJ OBALI DRAVE

Bravurama rolera započeo 23. Pannonian Challenge
Objavljeno 17. lipnja, 2022.
Nakon dvije pandemijske godine festival je sada prodisao punim plućima, a u svijet se širila prekrasna slika Osijeka

Prvi natjecateljski dan Pannonian Challengea i ove je godine bio rezerviran za inline rolanje, vrlo atraktivno natjecanje koje je u 23. izdanju najuspješnijeg regionalnog festivala ekstremnih sportova i urbane kulture privlačilo pozornost dupkom ispunjenog gledališta na lijevoj obali Drave, otkuda se još jednom u svijet širila prekrasna slika Osijeka.



Nakon dvije pandemijske godine, festival je napokon prodisao punim plućima. I ne samo festival, prepuna je bila i Kopika, kao da se čitav grad u četvrtak poslijepodne preselio na lijevu obalu, gdje nije manjkalo zabave, kako u skateparku, tako i u obližnjim barovima na plaži. Publika, koju su uz Osječanke i Osječane činili i brojni gosti grada na Dravi, čiji su smještajni kapaciteti u vrijeme održavanja ovog festivala odlično popunjeni, mogla je uživati u nevjerojatnim trikovima domaćih i inozemnih natjecatelja koji su dali sve od sebe kako bi honorirali fanatičnu podršku s tribina. Kao najbolji se treći put pokazao Britanac Joe Atkinson, dok je naš Tin Hadžiomerspahić zauzeo treće mjesto na pobjedničkom postolju, a drugi je bio Australac CJ Wellsmore.

Nakon natjecanja publiku je u skateparku rasplesao osječki DJ Phrasal, a u večernjim satima zabava se preselila u Kazamat gdje su nastupila dobro poznata lica, osječki DJ Pips i Goran Kolak te Peznt iz Zagreba.

Kada je riječ o glazbenom programu 23. Pannonian Challengea, dirigentska palica predana je našoj Sunčici Barišić, umjetničkog imena Insolate, koja je selektirala mahom osječke kolege, uz nekoliko domaćih i inozemnih gostiju. Prvi je to put u 23-godišnjoj povijesti Pannonian Challengea da njegov glazbeni program ne čine i svirke bendova rokerskog i punk karaktera, no sudeći po odazivu, publika je objeručke prihvatila ovaj koncept te je dvorište Kazamata bilo odlično popunjeno već prvog dana festivala, u srijedu, a jednako tako i u četvrtak, dok se vrhunac provoda očekuje tijekom vikenda. Najprije u petak, kada u Kazamatu nastupaju Insolate i Phrasal (Osijek), kojima će se pridružiti DJ Tensal iz Madrida, a zatim i u subotu, kada nastupaju Richard Zepezauer (Berlin) i DJ-i Evan i Fusion (Rovinj) u zajedničkom nastupu.

Ivan Alilović
ATKINSON: RADO SE VRAĆAM U OSIJEK
Dobro poznato lice Pannonian Chellengea, Britanac Joe Atkinson, treći se put ovjenčao titulom najboljeg rolera. Nakon što je još jednom oduševio osječku publiku, u izjavi nakon natjecanja istaknuo je kako joj se uvijek rado vraća. “Bilo je odlično, uvijek se rado vraćam u Osijek”, započeo je uzbuđeno, priznavši kako ne zna što bi rekao. Ipak, nastavio je nizati komplimente publici. “Stvaraju buku koja nam daje motivaciju da idemo preko svih granica i pružimo najbolje trikove”, istaknuo je dobro raspoloženi Atkinson.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike